Joeri Cornille's Uren.Dagen.Nachten

ego

weblog
teksten
> muziek
toneel

Classic Joeri

sax

Mijn eerste woordje was "Muziek" en dat zullen ze geweten hebben. Van zodra ik enigzins kon lezen,volgde ik lessen aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen en speelde ik bij een harmonie. Notenleer, hobo, klarinet, saxofoon, orkestklas, kamermuziek, zang, koorklas, kamerkoor, uren en uren heb ik gerepeteerd en gespeeld. Toen ik – na een korte periode in het St.-Romboutsknapenkoor en mijn stemwisseling – terug zin kreeg om te zingen, ben ik bij het Onze-Lieve-Vrouwkoor in Mechelen gaan zingen. En dat doe ik nu al ruim zeventien jaar. Regelmatig versterk ik ook andere koren bij speciale gelegenheden zoals de Carmina Burana-voorstellingen van het Mechels Stadspoppentheater (nu: Figurentheater De Maan) in 1996 of een uitvoering van het Requiem van Mozart door het Londerzeels Symfonisch Jeugdorkest (najaar 2001).

Pop Joeri

kbc band

Ik ben als zanger/saxofonist aan de slag geweest bij diverse groepjes waaronder "The Excessives" (met Stefan Künnecke en Herman Hulsens), "NèH", "Troy" en "Vrij Belgisch" (met o.a. Tomas Baum) met café- en andere optredens voor minimaal 2 man en de spreekwoordelijke paardenkop en maximaal zo'n 2000 man publiek. Ik treed ook regelmatig op met de KBC-Band, een covergroep van formaat. U kon ons sinds 1999 al meer dan 120 keer aan het werk zien, zowat overal te velde in Vlaanderen. Met de band namen we in 2004 een singletje op (een reggae-versie van "Mensen") en in 2005 een mini-cd met 6 nummers ten voordele van Levenslijn.

Af en toe word ik gevraagd als gastzanger/solist/backing-vocalist. O.a. bij de Concertband Boutersem voor hun "The Sound of Movie"-programma met filmmuziek: concerten in de Stadsschouwburg van Leuven (mei 2001) en in open lucht in Tienen (juli 2001). Ook in 2002 kon je me al backing-vocals horen zingen voor Geena Lisa en Bart Herman tijdens de Night of the Band-concerten en in 2003 op 10 en 11 januari in dezelfde formule maar dan met Raymond Van Het Groenewoud als solist. In 2004 was ik zelf weer als solist aan de slag in het "Magic of Musical"-programma in CC De Borre in Bierbeek.

Ik ben ook al jaren aangesloten bij Sabam als auteur/componist van voornamelijk Nederlandstalige liedjes. Maar daarover lees je meer in het luikje "Teksten"

levend

Studio Joeri

Qua studio-ervaring valt te melden dat je me kan horen (tenminste, als je heel goed luistert toch) als backing-vocalist op "Titanic" van Wigbert en in de koorpartijen van "Rester Femme"/"Dejame ser mujer" en "A quoi ça sert?" van Axelle Red op haar tweede album "A ttons". Dat was een erg leuke ervaring met wat tv-optredens tot gevolg (op VRT en VTM), tot en met Au Zénith in Parijs (2003).

Musical Joeri

Tot slot kon je me horen en zien in de musicals "Godspell" van Stephen Schwartz (1988) en al twee keer in "Jesus Christ Superstar" van Andrew Lloyd Webber: in 2000 bij Toneel Heverlee en in 2008 bij Wysiwyw in Lier.

piaget-altiplano-replica-watches piaget-replica-watches-hong-kong-wrist-band piaget-watch-polo-replica pictures-of-the-back-of-fake-cartier-santos-vintage pink-breast-cancer-watches-with-fake-diamonds

?1998-2009 Joeri Cornille