This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
27.12.05
Goede voornemens #zoveel
Toen ik zelf muziek begon te schrijven, leende ik regelmatig een Tascam Portastudio op school. Een 4-track opnamemachine op gewone cassettes. Leuk speeltuig vond ik dat. Nu zoveel jaren later bekruipt me eindelijk weer de zin om zelf nog eens multitrack te zitten knoeien opnemen, dus vroeg ik me eigenlijk af of er iemand mij goede raad kan geven in verband met de potentiŽle aanschaf van een Tascam DP-01FX. Pro's/Con's/Alternatieven? Ik hoor het graag van u want goede raad is altijd welkom.
21.12.05
Maan
Hoe toepasselijk dat ik op deze donkerste dag van het jaar u een cadeautip mag geven. Het allereerste liedje dat ik ooit schreef (zo een jaar of twaalf geleden) is dus eindelijk op een cd terechtgekomen. Het heet "Maan" en je kan hier alvast de lyrics lezen. Om het te kunnen beluisteren, kan je je nu al het extraspeciale pakket bestaande uit een dubbele vinyl elpee + dubbele cd on line aanschaffen via de maker: producer en vertolker Wouter Van Belle. "Wow & Flutter" komt ergens volgend jaar wellicht ook in de reguliere handel (enkel de cd's dan).
20.12.05
Cool
People often ask me what music I listen to, and I find it difficult to describe my enormous music collection in just a few sentences. So I created iTunes Signature Maker (iTSM) to answer in sound a question I cannot answer in words. iTSM analyzes your music collection and creates a short audio signature to represent it.

iTSM selects a small number of your "favorite" tracks based on some simple selection criteria, such as the number of times you have played them or the rating you have assigned them. Then it analyzes the audio content of these files, combining a small bit of each of them to create the signature.
:: iTunes Signature Maker
Hehehe
  • STATIC - Just play the static, and say "you're breaking up", it's fast and easy.
  • SIREN - Play the siren, and say a cop is behind your car, and hang up.
  • BABY CRYING - You say: "I have to go, the baby is crying"
  • DOOR BELL - You then say : "I have to go someone is at the door"
  • KNOCK...KNOCK...CHINESE FOOD - You say "My lunch delivery is here, I'll talk to you later."
  • CAR CRASHING - Play this one, and just hang up. (Perfect for bill collectors.)
:: POCKET GET OFF THE PHONE EXCUSE MACHINE
19.12.05
Jamie Cullum in Vorst Nationaal
Nee, in tegenstelling tot wat u zou denken ben ik geen grote concertganger. Het lukt me hooguit 2 of 3 keer per jaar om eens een echt concert mee te pikken, en gisteren was het nog eens zo ver. Jamie Cullum dus, in een lang niet uitverkocht Vorst Nationaal, met Gabriel Rios als onvolprezen support act. Van Gabe heb ik niet veel gezien wegens op dat ogenblik verbannen tot de bovenste verdieping van dat hellegat dat men een concertzaal noemt, maar voor Cullum zelf zijn we dan maar echt op midden op het middenplein gaan staan. Het concert zelf was knap maar niet overdonderend. Leuk was de verrassingsact van Toots Thielemans die 2 nummers kwam mee-mondmuzieken (en bijna meer reactie teweegbracht dan de twintiger zelf) en naarmate het - uiteindelijk 2 uur en een kwartier durende - optreden vorderde kwamen hij en zijn (overigens uitstekende) band wel echt van grond. Mooi moment was ook een a cappella "Nature Boy" in het midden van de zaal (vlakbij waar wij stonden). All in all: goed concert dus. Deze jongen kan een behoorlijk stukje zingen en pianospelen.
13.12.05
Nieuws van het muziekfront
Inderdaad, beste kijkbuiswebsitekinderen, er is weer een nieuwe editie van "Een nieuw lied" op komst. Dat vertelde men mij gisteren omdat "De Reiziger" (zie: LaÔs) nog eens op Radio 1 te horen was (hiep hiep hoera). Blijkbaar zingen de dames het nummer nog steeds (althans volgens deze bespreking) en nu is er zelfs een coverversie gesignaleerd op een cd van De Marva's (???).

Ik ben ook bijzonder trots dat op de nieuwe dubbelvinylelpee/cd "Wow & Flutter" van producer Wouter Van Belle er ook een nummer van mijn hand is, namelijk "Maan". De plaat/cd zelf is binnenkort te verkrijgen en is meer dan de moeite waard.
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan