This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
30.5.03

Kleine geneugten
Een pastis, een berg olijven met look, vers brood met tapenade die recht uit de Provence komt, een beetje verkoelende wind na een gloeiendhete namiddag, het gevoel van een frisse t-shirt op verbrande schouders. Ik denk dat ik vanavond in onze tuin de tent opzet.
29.5.03

Hemelvaart
Het gras is groen, de lucht is blauw, de koperen ploert staat te schitteren aan de hemel. U vindt me vandaag in de tuin terug, met een goed boek. Ik hoop van u het zelfde.
28.5.03

W18 D2
We finally had the good sense of taking a video tape with us to the gynaecologist's yesterday. Everything was just fine, Junior is growing at an incredible rate and he/she is a very active kid. Don't know if that will make him/her a restless baby (anyone on this?) but for now it is fascinating to see it turning and kicking all the time. Yesterday evening, we spent half an hour watching the tape a frame at a time.
27.5.03

Please Mr. Postman
In imaginary worlds imaginary people write imaginary letters and they use imaginary postage stamps on their imaginary envelopes.
When Donald Evans (born Morristown, New Jersey USA in 1945) was a boy, he drifted from his hobby of collecting postage stamps to creating his own postage stamps of countries he made up in his imagination. He kept doing this for the rest of his life. He left behind an astonishing planet seen through its nations' postage stamps, thousands of them, all drawn to postage-stamp size, with all the familiar periphery of postage stamps hand-done ... the perforations, old envelopes, postmarks, addresses ...
See some samples: Postcard Airpost or Bananian symbols from Banana
Evans liked to learn Dutch words by painting stamps of them and the things they mean. This series, from Nadorp, was intended particularly for children.
:: The Postage Stamps of Donald Evans
26.5.03

En dan nu reclame
nieuw magazine
In een tijd waarin iedereen wat met kunst te doen heeft, waarin elk jongetje gedichten schrijft en dat in zijn tijdschrift uitgeeft, en waarin elk ander jongetje pop-art fabrikeert, in zo'n tijd doet het goed iemand te zien die echt nog iets maakt ... Ik bedoel, iemand die met zijn hart en zijn hersens, zijn nieren en de rest, iets maakt dat ons aangrijpt en niet meer loslaat.

-- L.P. Boon
We hebben met een aantal mensen uit Brussel het krankzinnige idee opgevat een tijdschriftje voor tekst en beeld uit te gaan geven. Een eerste nummer moet normalerwijze deze zomer uitkomen. Op dit moment, veel poëzie, twee artikels (Georg Grosz en Soefisme), geen proza tot nu toe. Een deadline verschrijdt op 31 juni. Kostoglotov wordt in eigen beheer uitgegeven, low-fi maar met het degelijk respect voor ingezonden materiaal. We hebben gekozen voor de charmes van tekst en beeld op papier, en willen op die manier een breedvormig forum op poten zetten. Inzendingen naar kstgltv@hotmail.com of per post:
Kostoglotov
Waversesteenweg 1074
1160 Oudergem


Een website heb ik (nog) niet gevonden, maar misschien komt die er ooit wel? In elk geval: insturen als u zich geroepen voelt!

In mijn hoofd
I have wandered far and wide
All the way from Paris to Mexico
'Til I was gone and didn't know

In the end the thing that keeps me walking
Is your shine, your shine in the morning, your shine in the distance,
Your shine inside the laughter and the ghosts

They have spoken of the river forever bending inside the fever
Of the saints that walk all night with no domain

In the end the thing that keeps them walking is your shine
Your shine when they wear no coat, your shine when the feelings low
Your shine when it's too late to turn around

I have frozen up my dreams, thinking I was all alone
Fighting every minute for each turning stone
I have reached the rocket speed
I have touched the ground that feeds
Scaling fences, looking for the healing sun

In the end the thing that keeps me walking is your shine
Your shine in transmissions, your shine in decisions,
Your shine when I labor to the new day,
It's your shine, your shine, your shine, shine, shine on
:: Daniel Lanois - Shine

We'll call it Angst
Wat ik helemaal niet had ingecalculeerd is dat ik vanaf nu schrik zou krijgen. Niet voor mezelf, maar voor ons toekomstig kindje. Ik las dat er alweer een jonge motorrijder omgekomen is in het verkeer, en dat er twee kinderen onder een trein zijn terechtgekomen. Ik hoor verhalen van kinderen met astma en hooikoorts, suikerziekte en kanker. Verhalen van miskramen een week voor de bevalling. En de schrik slaat me om het hart. Hoewel het niet eens geboren is, ben ik nu al bang om het kind ooit te verliezen. Het zal wel normaal zijn, denk ik. Ik ben er alleen van geschrokken.
23.5.03

The free music myth
There is no doubt that the 'free music' mentality is adversely affecting artists and industry alike by devaluing an important component of culture and commerce. The fact is that the music business needs constant investment in order to bring new artists to the public and develop artist careers over the long term. There is also no doubt that downloading and CD-R burning are cutting into sales - the major means by which the majority of artists make a living from music.
:: If you love music, help it survive by paying for it.

GVD
Kijk, dat is nu verdorie ongelofelijk frustrerend. Ik stond vanmorgen op met een fantastische zin in mijn hoofd. Een zin die het begin zou worden voor een fantastisch nieuw liedje. Tegen de tijd dat ik goed en wel mijn tanden gepoetst had was ik hem *gvd* kwijt. Ik zit me al uren de hersens te pijnigen om te reconstrueren wat ik aan het denken was op het ogenblik dat ik wakker werd. Maar het wil dus niet lukken. In het vervolg toch maar pen en papier naast het bed in aanslag houden of mijn kleine notaboekje waarin ik - al dan niet geniale - invallen noteer voortaan overal meeslepen.
22.5.03

Buiten De Zone op DVD?
Herinnert u zich de petitie nog? Kijk eens wat de vriendelijke mensen van de VAR mij antwoorden:
Beste Mijnheer Joeri Cornille,

We zijn bezig met de voorbereiding van de dvd-uitgave. Indien het lukt alle rechten te clearen, liggen ze er dit najaar. Het wordt leuk onder de kerstboom, als het God belieft.

Vriendelijke groet,
Willy Van Poucke
Ik weet alvast wat ik aan de kerstman ga vragen :)

The stuff geeks are made of
Uptown URL!
It's even readable by the outside world
As long as it can handle all the spam
But now you're lookin' for a Photoshop man
That's what I am!

Uptown URL!
My Uptown URL!
You know I'm in love with my Uptown URL!
There's so many of them, I can't stop laughing. Great stuff even for non-geeks.

:: Computer songs and poems (Song and poem parodies with computer related subjects) (via Carola)
21.5.03

How cool is that?
Ik ontdek net dat een aantal van mijn dierbare toneelvrienden gewoonweg in de imdb-databank staan. Pietje Horsten en Danny Timmermans om er maar een paar te noemen. Cool!
19.5.03

Think it over
think it over, illustrated by david stone martin
When someone stops advertising, someone stops buying. When someone stops buying, someone stops selling. When someone stops selling, someone stops making. When someone stops making, someone stops earning. When someone stops earning, someone stops buying. All of which preaches a powerful business lesson to every American who is interested in helping to maintain our high standard of living.
:: Coronet Magazine, February 1950, illustrated by David Stone Martin
   (via betaland voice)


The Day After
Wat hebben de verkiezingen ons gisteren gebracht? Een beetje duidelijkheid, dat is wel het minst wat je kan zeggen. De groenen zijn gedecimeerd en verliezen hun parlementaire stem voor de volgende vier jaren. Het gros van hun stemmen gaat naar SPA, de grote overwinnaars in Vlaanderen. Steve Stevaert zit meer dan comfortabel in het zadel. Ook Patrick Janssens doet het zeer goed in Antwerpen, ondanks de crisette met de Visa-kaarten en de stadhuissoap. Het Vlaams Blok riep al een hele tijd dat de federale verkiezingen een beoordeling van het Antwerpse gedoe zou zijn, wel, het resultaat is duidelijk: Janssens haalt méér voorkeursstemmen in kanton Antwerpen dan Filip Dewinter. De rechtstreekse verkiezing van de burgemeester zou in dit geval het Vlaams Blok geen stap vooruit hebben geholpen in hun drang naar bestuur. Frank Vanhecke deed overigens een nogal pathetische oproep aan het adres van de enige N-VA'er die een zetel bemachtigde Geert Bourgeois. Opdat de 200 000 N-VA-stemmen toch maar niet verloren zouden gaan voor de Vlaamsche zaak en opdat het Vlaams Blok de grootste partij zou worden in Vlaanderen. Beetje doorzichtig en (uiteraard) niet echt aan de orde. Tot spijt van wie het benijdt zal het Vlaams Blok voor mijn (en vele andere democraten hun) part pas kunnen besturen als ze 50% + 1 stem halen. Voor het overige is het dus duidelijk dat er een nieuwe - nu paarse - regering komt en dat CD&V, dat hier en daar wel stand houdt en met een paar nieuwe, jonge kandidaten er nog redelijk van af brengt (Inge Vervotte bijvoorbeeld trekt meer voorkeursstemmen dan jeune premier Bart Somers), voor een serieuze opgave staat om zich opnieuw te profileren en verder te vernieuwen. Stefaan De Clerck is niet de grote charismatische leider die de hele ploeg op de cruciale momenten stappen vooruit kan doen zetten, maar dat is eigenlijk niets nieuws voor wie de debatten de voorbije weken volgde. De kiezer heeft gekozen voor duidelijke standpunten, eenvoudige boodschappen en heldere taal. Mooi zo, zou ik zeggen, er kan zeker nog vooruitgang in die richting gemaakt worden. Eenvoud, transparantie, boerenverstand. Meer van dat zou ik zeggen.
18.5.03

Verkiezingszondag
Helaas is het geen stralende warme lente-ochtend, anders ben ik er zeker van dat ik vanmorgen wel een of meer meisjes in bikini zou hebben zien gaan stemmen. Virgin Express heeft namelijk de volgende stunt bedacht:
Trek nu zondag uw bikini of zwembroek aan om te gaan stemmen, laat als bewijs een foto van uzelf maken voor het stemlokaal en mail ons het beeld zo vlug mogelijk door. De eerste 1500 inzendingen worden beloond met een heen- en terugvlucht naar Palma de Mallorca of Bordeaux. Wie de allerleukste foto instuurt mag bovendien een heel jaar gratis vliegen met virgin express. Zo kan u de verkiezingen zelf ook eens winnen. Stuur uw foto's naar bikini@virgin-express.com
Veel gekker moet het niet worden.
16.5.03

Tips voor aanstaande ouders #2
Deze prille reeks kwesties voor ouders in spé belandt vandaag bij het geslacht van de toekomstige kleine. En weet ge al wat het is? moet ongeveer de meest gestelde vraag zijn na een paar maanden zwangerschap. Vandaar de vraagstelling van vandaag:

Als u het kan weten, wilt u het dan weten? En waarom wel of niet?
If you could know the sex of your future baby, would you want to? And why (not)?


Ik lees het graag in de comments (als die het weer doen binnenkort, tenminste)
15.5.03

Eat your vegetables
stencil

It's time to take matters into your own hands and force the little bastards to behave properly. The time for calm exhortations and promises of extra cartoon time is over. Use our stencils to decorate your neighborhood with messages that will make your kids behave and stop treating the place like a goddamned amusement park.

it's for their own good.
:: Guerilla Parenting (via davelog)
14.5.03

Blow-up
pfffThe world's one and only inflatable church is here to allow couples to get married wherever their hearts desire. This fantastic air filled building is 47ft long by 25ft wide & 47ft high. The attention to detail is heavenly complete with plastic "stained glass" windows and airbrush artwork which replicates the traditional church. Inside it has an inflatable organ, altar, pulpit, pews, candles and a gold cross. Even the doors are flanked by air-filled angels. The church can be built in three hours and dis-assembled in less than two.

What no inflatable priest included?

:: inflatablechurch.com

Lezers getuigen
"Natürlich soll jeder den Famosen Flämischen Blogger kennenlernen" - Franz Bauer, Möderscheid
"Definitely not a cheese-eating surrender monkey. Eats his Freedom fries with mayonaise though" - S. Walker - Salt Lake City
"Uiteraard lees ik Uren.Dagen.Nachten. Wat zou het internet zijn zonder?" - naam en adres bekend
"Uren.Dagen.Nachten? C'est le type Flamand qui a passé ses vacances ici l'année passée, non?" - A.R., Gordes
"He has such an interesting blogroll!" - Mrs. Voorhies, Louisiana
"Ik vind die nieuwe layout zo schoon wit" - Mevr. Dhaen, Zulte
"Ongelofelijk dat hij dat al drie jaar volhoudt!" - Fam. Verbruggen uit Weerde
"He is sooooo talented!" - Michele S., Lincoln
"My boyfriend started studying again. Thank you, Uren.Dagen.Nachten" - anonymous
"Moi, j'aimerais bien un t-shirt" - F. Grenouille - St. Malo

Blogverjaardag
I sit at my table and wage war on myself
It seems like it's all...it's all for nothing
I know the barricades, and
I know the mortar in the wall breaks
I recognize the weapons, I used them well

This is my mistake. Let me make it good
I raised the wall, and I will be the one to knock it down

I've a rich understanding of my finest defenses
I proclaim that claims are left unstated,
I demand a rematch
I decree a stalemate
I divine my deeper motives
I recognize the weapons
I've practiced them well. I fitted them myself

It's amazing what devices you can sympathize...empathize
This is my mistake. Let me make it good
I raised the walls, and I will be the one to knock it down

Reach out for me and hold me tight. Hold that memory
Let my machine talk to me. Let my machine talk to me

This is my world
And I am world leader pretend
This is my life
And this is my time
I have been given the freedom
To do as I see fit
It's high time I've razed the walls
That I've constructed

It's amazing what devices you can sympathize...emapathize
This is my mistake. Let me make it good
I raised the walls, and I will be the one to knock it down

You fill in the mortar. You fill in the harmony
You fill in the mortar. I raised the walls
And I'm the only one
I will be the one to knock it down
So I missed my own third bloggiversay. Well, actually that doesn't mean a thing (if it ain't got that swing). Glad to be here though, glad you're all coming 'round every once in a while. Thanks to Uren.Dagen.Nachten I've met some wonderful people, both on and off line, and I intend to keep on doing just that.
13.5.03

Stemadvies
Volgende zondag zijn er dus parlementsverkiezingen. Dat hebt u ongetwijfeld ook al wel gemerkt. Voor mij zijn dit wel een beetje speciale verkiezingen want voor het eerst staan er kandidaten die ik persoonlijk ken op een Kamerlijst voor de provincie Antwerpen. In concreto gaat het over Paul Van Eetvelt, die met mij een petekind "deelt" en Eric Janssens, ex-klasgenoot en medetoneelspeler van jaren terug. Het maakt de nationale politiek - of tenminste de verkiezingsstrijd - voor mij een stuk persoonlijker en interessanter. De kans dat een van beide verkozen raakt zal wel klein zijn, maar ik zal desalniettemin toch supporteren.
12.5.03

Survivalpakket
alles andere ist Käse
Inhalt:
10 Steckwursteinsätze, unbegrenzt haltbar (10, 11, 12, 14, 15, 17, 19, 22, 24 mm)
1 heißverklebter Servelatsaitling, Herkunftsland unklar
4 pilante Rindwurstrohlinge (mit Phosphat)
1 Verlängerungswurst mit Kardangelenk
1 Sechskantblutwurst
1 echt schwäbischer Hirtenspeck 30 mm
1 Wursteinsatz, feurig scharf
1 bayerische Wasserpumpenwurst, geräuchert
3 Nürnberger Rostbratwürstchen mit Gleitgriff
2 x Hammerroder Bauernbrät im Saitling
1 Schweinebauchschwarte, geflämmt
3 Kochwurststifte 30, 40 und 45 mm
1 orig. ital. Eselskolben (luftgetrocknet)
1 Rügenwalder Teewurststumpen, genoppt
1 Heilbronner Sülzling, gesalzen und geschmiert
8 ungarische Salamischeibendreher

:: Deutsche Wurst.Alles andere ist Käse (inge via e-mail)

Ahooogah!
Eentje voor vriend Wannes zijn collectie:
The instrument is comprised of 25 car horns operated by a homemade keyboard and powered by a car battery charger. The car horns were selected with a pitch pipe and purchased from junk yards, with the exception of the Cadillac C-Trumpet and the "ahooogah" horn which were purchased new.
:: The Car Horn Organ (via geisha asobi)

Stranger than fiction
Blijkt dat ik onze toekomstige kleine nu al moet inschrijven voor het Sinterklaasfeest van begin december.

Garbage Trucks of the world unite!
genoeg geschoten
Het weekend was met twee toneelvoorstellingen, hard werken om het onkruid uit de tuin te houden en een optreden met de band gisterennamiddag in het verre Oudenaarde aan de drukke kant. Gelukkig zijn er nog zekerheden in het leven! Een van de afgeleiden van de Wet van Murphy (en het onzekerheidsprincipe van Heisenberg) is namelijk het Garbage Truck Theorem: wanneer je op maandagochtend nogal laat uit je bed komt en je je dus naar je werk moet haasten, wordt de maandagochtendpendel steevast verstoord door een vuilniskar (Murphy). Diezelfde vuilniskar is op alle invalswegen tegelijk aanwezig (Heisenberg).
10.5.03

Just passing through
Eu não sou da sua rua,
Eu não sou o seu vizinho.
Eu moro muito longe, sozinho.

Estou aqui de passagem.

Eu não sou da sua rua,
Eu não falo a sua língua,
Minha vida é diferente da sua.

Estou aqui de passagem.

Esse mundo não é meu,
Esse mundo não é seu
-- written by Branco Mello / Arnaldo Antunes, sung by Marisa Monte
9.5.03

Desoxyribonucleine for Weblogs
Edwinek maakte iets leuks: Website DNA is a term I use for the colour diagram that can be generated of any website, using a simple algorithm that derives the colours and location of those colours from the HTML of that site.

Dit is de mijne:


:: Website DNA (via a kitchen in brabant)
8.5.03

Waiting for the train that never comes
Oh de geneugten van het Trainspotten!:: Train Spotting Simulator

How To Be a Good Dictator
When Josef Stalin was on his deathbed he called in two likely successors, to test which one of the two had a better knack for ruling the country. He ordered two birds to be brought in and presented one bird to each of the two candidates. The first one grabbed the bird, but was so afraid that the bird could free himself from his grip and fly away that he squeezed his hand very hard, and when he opened his palm, the bird was dead. Seeing the disapproving look on Stalin's face and being afraid to repeat his rival's mistake, the second candidate loosened his grip so much that the bird freed himself and flew away. Stalin looked at both of them scornfully. "Bring me a bird!" he ordered. They did. Stalin took the bird by its legs and slowly, one by one, he plucked all the feathers from the bird's little body. Then he opened his palm. The bird was laying there naked, shivering, helpless. Stalin looked at him, smiled gently and said, "You see... and he is even thankful for the human warmth coming out of my palm."

How True
We are the microbes, my friend
And we'll keep dividing
Till the end
We are the microbes
We are the microbes
No time for chlorine
Cause we are the microbes
In your food
:: Food Safety Music

En dan nu: muziek
Gameboyzz Orchestra Project is an experimental sound - visual project, basing on the use of GameBoy console as a music instrument. Main assumption of project's authors is to create new sound space on the base of tones generated live from console during the performance.

:: Gameboyzz Orchestra Project
7.5.03

Hoofdpijn
Reeks 1 is - dankzij de hulp van Dominiek - opgelost geraakt. Reeks 2 begint alvast moeilijk. Wie er tijd voor heeft, breke zijn hoofd ook maar over de reeksen denkraadsels van Mysteriax. Uren plezier gegarandeerd.

Trivia
How intriguing! Did you know there is a Foot Alphabet as well? Now there's a combination of handicaps: being deaf ànd having no hands as well.

(found at this collection of finger alphabets)

Groove
I got to get up out my bed
I've got to get up on my feet
I hear these voices in my head
They echo voices in the street
Got to get myself together
Gotta give myself a break
Nothing seems to last forever
'cept this very fast pace

Then the sun will come up on another day.
Ik weet niet wat u ervan vindt, maar "Another Day" van de Canadese Molly Johnson is een liedje dat al een paar weken blijft hangen in mijn hoofd. Net als "Shined on me" van Praise Cats overigens, maar dat is natuurlijk een heel ander genre.

Boodschap van particulier nut
Wie een van de laatste twee voorstellingen van Pitbulls & Labradors wil bijwonen, zal bijzonder snel moeten zijn, want op een paar plaatsen na zijn beide voorstellingen uitverkocht. Extra voorstellingen zijn niet gepland, dus snel bellen naar 015/43 01 37 is de boodschap!
6.5.03

6% nu
Natuurlijk zijn wij vóór een verlaging van de BTW op CD's! U tekent toch ook de petitie? BTW, ook wie de e-mailadressen wil van een hele hoop bekende en minder bekende Belgische artiesten, kan eens in de lijst ondertekenaars gaan neuzen.

:: www.lagebtw.be (via domi)

L'oiseau du ciel
rené magritte - l'oiseau du ciel

Magritte's "L'oiseau du ciel" (1966) haalde gisteren op de veiling van kunstvoorwerpen van het failliete Sabena bij Veilinghuis Bernaerts de recordprijs van € 3 815 000 en blijft naar verluidt in Belgische handen.
5.5.03

Nuttige tips voor aanstaande ouders
Met de komst van Cornille Junior (u telt toch mee af?) dienen nieuwe kwesties zich aan, rijzen nieuwe vragen en stellen zich een hoop nieuwe problemen. Vandaar dat ik gaarne af en toe een beroep wil doen op uw expertise en - zo mogelijk - gezond verstand. Het issue (nee, geen tissue) van vandaag is:

Crêche of Onthaalmoeder?


Ik lees het graag in de comments.

Bizarro
dan piraro's bizarro comics

Eigenlijk jammer dat Bizarro nog niet in ons taalgebied in de krant staat. Ik lach me telkens weer een kriek.

Great Movie Titles
So Your Wife Wants to Work (1956)
So You Want to Play the Piano (1956)
So You Want to Be Pretty (1956)
So You Think the Grass Is Greener (1956)
So You Want to Be a Policeman (1955)
So You Want to Be a V.P. (1955)
So You Want to Build a Model Railroad (1955)
So You Want to Be On a Jury (1955)
So You Want to Be a Gladiator (1955)
So You Don't Trust Your Wife (1955)
So You Want to Know Your Relatives (1954)
So You're Taking in a Roomer (1954)
So You Want to Be a Banker (1954)
So You Want to Go to a Nightclub (1954)
So You Want to Be Your Own Boss (1954)
So You're Having Neighbor Trouble (1954)
So You Want to Be an Heir (1953)
So You Think You Can't Sleep (1953)
So You Love Your Dog (1953)
So You Want a Television Set (1953)
So You Want to Learn to Dance (1953)
So You Want to Be a Musician (1953)
So You Want to Wear the Pants (1952)
So You're Going to the Dentist (1952)
So You Never Tell a Lie (1952)
So You're Going to a Convention (1952)
So You Want to Enjoy Life (1952)
So You Want to Get It Wholesale (1952)
So You Want to Be a Plumber (1951)
So You Want to Be a Bachelor (1951)
So You Want to Buy a Used Car (1951)
So You Want to Be a Paperhanger (1951)
So You Want to Be a Cowboy (1951)
So You Want to Be a Handyman (1951)
So You're Going to Have an Operation (1950)
So You Want a Raise (1950)
So You Want to Move (1950)
So You Want to Hold Your Husband (1950)
So You Want to Throw a Party (1950)
So You Think You're Not Guilty (1949)
So You Want to Be an Actor (1949)
So You Want to Get Rich Quick (1949)
So You're Having In-Law Trouble (1949)
So You Want to Be a Muscle Man (1949)
So You Want to Be Popular (1949)
So You Want to Be a Baby-Sitter (1949)
So You Want to Be on the Radio (1948)
So You Want to Be in Politics (1948)
So You Want to Be a Detective (1948)
So You Want to Build a House (1948)
So You Want to Be a Gambler (1948)
So You Want an Apartment (1948)
So You Want to Hold Your Wife (1947)
So You Want to Be a Salesman (1947)
So You're Going On a Vacation (1947)
So You Want to Be in Pictures (1947)
So You're Going to Be a Father (1947)
So You Think You're a Nervous Wreck (1946)
So You Want to Keep Your Hair (1946)
So You Want to Play the Horses (1946)
So You Think You're Allergic (1945)
So You Think You Need Glasses (1942)
So You Want to Give Up Smoking (1942)
3.5.03

Omkat
Ach, ik kon het niet meer aanzien dat de vorige layout rechts soms uitvlagde en soms niet. En bovendien kreeg ik de mooie afteller die Frédéric voor me maakte niet netjes in de vorige versie. Dus, dankzij de layouts van Book of Styles en wat proefondervindelijk gepruts ziet u - hopelijk - een nieuw jasje rond de content zitten. Mocht het u niet bevallen (of er is wat loos in andere browsers dan IE6) dan hoor ik gaarne oplossingen van uwentwege in de comments.
2.5.03

Random bis
Ook Arthur van Knurpslog en Bjorn van tiepvoud volgden het goede voorbeeld van meneer { druppels } en stuurden elk een mooie nieuwe header voor UDN in. CTRL F5-en maar (of hier respectievelijk hier een kijkje nemen). Mille grazie, signori!

W13 D4
27 maart 2003: 1,8 cm
11 april 2003: 3,8 cm
2 mei 2003: 7,7 cm

De blijde mei
L'inverno è passato, l'aprile non c'e più,
e ritornato è maggio al canto del cucù,
cu-cù, cu-cù, l'aprile non c'è più,
e ritornato è maggio al canto del cucù.


:: L'inverno è passato

Now is the month of maying,
When merry lads are playing, fa la la la la la la fa la la la la la la la la.
Each with his bonny lass
Upon the greeny grass. Fa la.

The spring, clad all in gladness,
Doth laugh at winter's sadness, fa la.
And to the bagpipe's sound
The nymphs tread out their ground. Fa la.

Fie then! why sit we musing,
Youth's sweet delight refusing? Fa la.
Say, dainty nymphs, and speak,
Shall we play barley break? Fa la.


:: Now is the Month of May - Thomas Morley

RPM
De tijd dat muziek nog op 78 toeren per minuut werd gespeeld in plaats van 120 beats per minute is al lang vervlogen. Gelukkig zijn er nog collectionneurs die oude populaire muziek op het internet zetten. Dismuke's Virtual Talking Machine is zo'n site: devoted to vintage music from the early decades of the 20th Century. All recordings have been transcribed into streaming Real Audio from the original 78 rpm discs.

:: Vintage Phonograph Recordings 1900-1939
1.5.03

CTRL F5
Ow ja, Frédéric heeft een nieuwe header gemaakt voor me. Refreshen tot u blauw ziet (of hier klikken uiteraard). Nieuwe inzendingen zijn nog steeds welkom!

(Nu volgt een ingezonden bijdrage)
Een bende kippen neemt actie tegen hun massale vernietiging wegen de vogelpest die momenteel heerst. Ze zijn boos en eisen een vaccin tegen hun griepje. Dit vaccin is nogthans door Europa verboden.
Als hun wil niet wordt nagekomen dan zullen zij zeker verder gaan met hun acties. De site vermeldt ook hoe de andere kippen kunnen overleven en ontsnappen aan deze gruweldaden.


:: Chickens In Action (via Jan)
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan