This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
31.7.02

Bier her
In 1815 Britain defeated Napoleon. But what if we hadn't?, zo begint de leuke Britse site van het Franse biermerk Kronenbourg 1664. Je kan er een aantal bekendheden guillotinegewijs onthoofden en ook de reclamefilmpjes zijn heel erg grappig.

Alle kleuren
UDN kleurt je dag™ dank zij deze bijzonder interessante site over kleuren, kleursystemen enz. Genoeg stof om een tijdje mee zoet te zijn.

Posters
books cause dangerous thoughts
A Message from the Ministry of Homeland Security
These are remixed Propaganda Posters.
WARNING: POSTERS CONTAIN SATIRE!
(via spitting image)

Voor hondeneigenaars
Sluit een contract af met je hond. Zeker als het een Duitse Herder is *S*: Ich liebe meinen Hund - Vertrag.
30.7.02

Ondertussen #12
- Verplancke, waarom is het hier zo donker? Is het al zo laat misschien? De tijd vliegt inderdaad snel.
- Ik denk dat het gaat onwederen, baas, donkere wolken pakken zich reeds samen aan de horizon
- Wel, wel, hoe poëtisch, Verplancke, ik wist niet dat gij zo lyrisch kondt worden?
- Och, chef, ik parafraseerde maar een stukje van een gedicht van Philip Larkin getiteld "Lying in bed"
- In bed? Op dit uur van de dag? Gij zijt niet goed zekers? Zijt ge dan vergeten dat we die onverlaat van een meneer Druppels en zijn madame over de vloer krijgen? Ik had het kunnen weten: met zulke naam brengt hij alleen maar ongeluk over mijn barbecuestel.
- Zal ik dan nog wat pensen draaien, o opperhoofd mijn?
-Ja, doe dat, ik zal ondertussen al een pastiske tot mij nemen. Als ge mij nodig hebt, ik zit in de veranda.

Waterval
Na de regen
een beetje loom,
de vochtige lucht,
een natte droom.
Niet langer
bevreesd te zijn.
Je ruikt naar gras,
een vleugje groen
achter je oren
in goede doen.
Niet langer
gedoemd te zijn.

Waterval
Water val
vooral voor mij.


:: Exclusief en tijdelijk te beluisteren via Myplay
:: (login: joeri.cornille@kbcmail.net, pwd udn2002)

Sax
sax
Bon, ik ben even een nieuwe sax kopen.

[update] Wel, "even" een nieuwe sax kopen is wat veel gezegd. Ik heb nog niet beslist wat het precies wordt: een nieuwe Yanagisawa 901 of een gerestaureerde Buescher Aristocrat, King Zephir of een Conn Ladyface misschien. Waarschijnlijk wordt het een vintage Martin. Ach, welk een kopzorgen...

Deus vult
Denkt u dat ik een kans maak om toegelaten te worden in de kring van Blogs 4 God?

De la barbe à la queue
1. Say "Vegetables are living things" every day.
2. When tempted by miso or tofu, meditate on a big, tasty, ham sandwich.
3. Talk to your houseplants, say hi, show you care, ask their views about Newt.
4. Say "Vegetables are my friends" every day.
5. Eat some cheese, a deviled egg, or some fancy appetizer with meat.
6. When confronted by a vegetarian, shout "NO!" 5 times and run.
7. Tell your houseplants how well you handled that vegetarian.
8. Ok, time to go for it: Eat a burger!
9. Tell a vegetarian that they eat life forms.
10. Meditate on a big, juicy, tender steak!
11. Read many restaurant menus that feature meat dishes.
12. Eat a huge feast with all kinds of non-vegetarian foods, with friends.


:: Vegetable Rights Association

Stockfoto's
Als ik in mijn donkere kamer
Al die foto's overzie
Zoek ik dikwijls naar een hamer
Bij gebrek aan fantasie
Want de angst voor het cliche
Levert nooit een goed idee
'k Sla de boel liever aan stukken
Dan weer eens te mislukken

("Fotografie" - De Nieuwe Snaar)

Immerse in our full pool of pictures of everything alive.
Not posed. Aways real. Plainpictures show people in their
personal environment an daily life.


:: truly plainpicture

Leve de wetenschap
Scientists have discovered why being cuddled feels so good - human skin has a special network of nerves that stimulate a pleasurable response to stroking.
Allemaal goed en wel, maar bij zulke temperaturen moet men toch maar beter een beetje afstand bewaren. Kwestie van niet in andermans zweet te baden.

:: Scientists reveal the secret of cuddles

?
Liquefecissimi te salutant
(of slaat dat nergens op?)

Effecten van de warmte
Zegt ze: Ik ben in een verstrooide bui: ik heb haarlak onder mijn oksels gespoten en deodorant in mijn haar.
27.7.02

Beleggen op erg lange termijn
We establish a fund in current time. You make a small contribution to the fund, and in a few hundred years that small amount grows to a very large amount. From that fund, moneys will be taken and used to retrieve you, perhaps seconds after you join, perhaps even moments before your recorded death, perhaps some other point in your lifetime. Further, the fund may even pay to have you "rejuvenated" medically (assuming this is scientifically possible at that time,) and support you financially for a number of years. (Note: Retrieving you just before the moment of death is just one possible scenario, but one that would avoid any Star Trek(TM) type paradoxes. There are an unlimited number of other possibilities, and we do not know what they will do, we can only make reasonably informed guesses.)

::Time Travel Fund

Uren, dagen & nachten fun
Wie niet weet waarmee zich bezighouden, kan misschien vanaf nu deze versie van uw aller favoriete log bekijken: U.D.N. Extra. Weken plezier per postje.
26.7.02

Wiskunde
"It's like subtracting one face from another to get a new one"
:: The mathematics of beauty

Leuke Productjeuhs
cloud chair

(also check out the art clothing)

Overigens
Mag ik u aanmoedigen om op zondag 1 september aanstaande naar de Groenplaats in hartje Antwerpen af te zakken ter gelegenheid van de Cultuurmarkt 2002 alwaar u ongetekende live aan het werk kunt horen met orkestje. Een unieke kans om ons eens in levende lijve te ontmoeten, zou ik zeggen...

De Ha! van (H)Erkenning
Wat leest mijn lodderig oog onder de titel Het meest succesvolle blog op het ganse net! bij het nachtlog van djzero: Volgens Alexa staat Uren Dagen Nachten op plaats 937 van de meest bekeken sites op het Internet. Fijn zulks te horen, daarmee is U.D.N. blijkbaar een van de populairste Nederlandstalige blogs. Ik heb altijd al geweten dat mijn Notstattellertje niet klopte :)
24.7.02

Hegel
Toen we gisteravond laat ten huize van terugkeerden, schrokken wij ons een hoedje. In de veranda, waar het katteneten geëtaleerd staat voor onze dierbare kater Hobbes, zat namelijk een fors uit de kluiten gewassen egel stiekem te schrokken van de Whiskas. Het dier was zodanig uitgehongerd dat het zelfs niet eens de moeite nam om weg te rennen of te blazen. Na verloop van tijd is hij (of zij, wie zal het zeggen) weer de nacht in gehobbeld. We hebben de egel, in afwachting van adoptie, alvast de naam Hegel gegeven (om bij de filosofennamen voor ons gehuisdierte te blijven). Gelukkig is er het internet om spreekbeurten en andere informatie over egels na te lezen en vast te stellen dat het helemaal geen kwaad kan dat 'ie aan het kattenvoer zit. Wie ook met een egel zit, overigens en geheel toevallig, is eug. Hij heeft er ook al foto's van. Gaat dat zien.

Ondertussen #11
[Driiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing]
- Wij kopen niet aan de deur, en zeker niet van nege...
- Verplancke, cher ami.
- Chef? Ik had u niet herkend! Zo bruin en in short!
- Ja, ja, geef me maar rap een dikke jas, het is hier verdekke koud zeg.
- Een fijne vakantie gehad, edelachtbare? U ziet er uitgerust uit als ik dat mag zeggen.
- Ik ben zo relax als wat, Verplancke. En hoe is het hier: ah, ge hebt de bloemekes buitengezet in de regen zie ik. Verstandig, zo moet ge ze niet zelf water geven. Bedankt voor het oppassen, de kat is er ook nog zie ik. Mooi werk, Verplancke. Allez, doe de groeten aan uw madame en pak een fleske rosé mee. Ik heb die speciaal voor u meegebracht. Voor de moeite.
- Bedankt, patron, als er nog iets is, ge weet mij te vinden hè.
- Uiteraard, Verplancke, dat spreekt voor zich.

(Tien dagen in het zonnige zuiden zitten er dus op. Kamperen is de mooiste zomersport, zullen we maar zeggen. Het is weer even wennen aan het concept "huis" nu. De camping was erg rustig en vooral voorzien van Fransen, de streek rond de Ardêche was prachtig, de wijn rood, de pastis lekker, het eten heerlijk, de luchtmatras ietwat lek, het weer eerst wisselvallig maar later ronduit fantastisch, de mensen vriendelijk, de Franse muziek Frans, de boeken die ik meehad waren erg goed, enz. Wat wil een mens nog meer?)

- Verplancke!?!
- Euh ja, almachtige?
- Wie heeft er aan mijn cd-collectie gezeten? Al mijn cd's zijn van plaats veranderd. Er staat niks nog alfabetisch! En wat is er met mijn stripverhalen gebeurd? En mijn boekenrek ligt helemaal overhoop!
- Ons Charlotte, chef, heeft al uw rekken grondig schoongemaakt: de cd's afgestoft, de strips en de boeken geordend. De boeken staan nu per grootte, de strips per kleur en de cd's staan nu schoon op jaartal. Veel gemakkelijker, hè?
- Godverdegodverdemiljaardenondedju.
16.7.02

Ondertussen #10
Ja Charlotte, dat is nu 't huis van mijn baas zie: Casa Cornille zoals hij dat zelf noemt. Om te laten horen dat 'm goed Frans klapt peis ik. Maar dees week zal 't Casa Verplancke zijn! Nee ge moet uw voeten niet vegen, ze hebben hier tóch een kuisvrouw. Als ge 't breed hebt, kunt ge 't breed laten hangen zeg ik altijd. Designlivingske he! Ga maar 's liggen in die lange stoel van Corbu. Ja ik ken die vent ook niet, maar dat zal wel ne nonkel of zo zijn van wie ze die gekregen hebben. Ik zal ondertussen eens in die strips hier beginnen neuzen. 'Manara', dat ziet er schoon uit. Ohlala, ziet dat hier af mijn bolleke. Blote madammen dat 't geen naam heeft. Ohlalaaa, en kijk wat die aan 't doen zijn, op ne motto alstublieft! Zeg dat is hier pure pornografie, en dat staat hier gewoon naast de eettafel. Ik vraag me af of Madam Cornille daar weet van heeft, dat ziet er mij zo'n deftige uit, en zo'n lieve.
Maar bon, we zullen efkes naar boven gaan, ge moet dien bureau is gaan afzien. De moeite zenne met al die schermen en die plannen, en weet ge wat nog 't plezantste is: den baas heeft dees hier laten openstaan! Daarmee kan ik zijn homepage veranderen! Maar ge kent mij he schattenbol, ik ga dat niet abuseren he. Neenee, ik ga dat spel hier onderhouden zodat zijn lezers blijven terugkomen. En moeilijk is dat niet he: een receptje tussendoor, een beetje gezever over een CD-ke dat hij heeft opgezet en voor de rest linkskes naar sites die hij niet eens zelf heeft gemaakt. Soit, als ik dat nu ook doe en zijn bezoekers blijven komen, dan kan de grote C niet anders dan mij promotie geven he chouke! Dus dicteert al maar 't recept van die spinaziestoemp! Dat ik dat hier rapkes intyp.
Wat zegt ge? Wàt ligt daar in de slaapkamer? Ik kom direct zien se, dat recept kan nog wel efkes wachten.
12.7.02

I'll be back
Right. Wij zijn een dag of tien met de tent in het zuiden van Frankrijk te vinden. Ondertussen neemt u best rustig de tijd om te onthaasten, naar de Tour te kijken, al deze mensen een bezoekje te brengen. Ok? U bent alvast bedankt.

The Flemish word for the next two weeks is vakantie, which means holiday.
11.7.02

UDN kooktip: Gazpacho
Hak 1 ui, 1 paprika, 1 geschilde komkommer, 2 teentjes look en 5 tomaten fijn en gooi ze dan met een half glas mineraalwater in een kom. Haal de mixer erdoor en zeef vervolgens. Giet er flink wat olijfolie bij (15 à 20cl) en laat afkoelen in de ijskast. Smakelijk eten met stukjes geroosterd brood!

Ondertussen #9
- Verplancke, is mijn valies nu nog niet gepakt? Ik zal ik wel het gras afrijden met mijn Toro, ik zal mijne nikkel wel afdraaien.
- Jamaar chef, hoe kan ik nu uw valies inpakken? Ik weet toch niet wat u allemaal mee wilt nemen?
- Dat is pertang toch simpel, Verplancke, ge neemt uit mijn kleerkast wat ge zelf zoudt meepakken als gij zoudt op reis gaan.
- Euh, ik weet toch niet welk ondergoed u comfortabel vindt en zo, uwe heiligheid? Ik bedoel: neem nu deze string, doet u dat effectief aan?
- Dat is niet van mij, Verplancke, dat is van mijn madame. Ik heb al lang genoeg moeten zagen tot zij er eindelijk eens wou gaan dragen. Enfin, laat maar, ik zal het zelf wel doen. En wat staan al die kampeerspullen op de stoep te doen?
- Had u dan niet van een tent gesproken? Aan uw boxershorts te zien, gaat u toch kamperen?

Waaieren voor gevorderden
Wie zegt er dat vrouwen ondoorgrondelijk zijn? Als ze wapperen met een waaier, dan wil dat wat zeggen. Je moet het alleen willen verstaan.

Hehe
Schiet nog over van de To do lijst: gras maaien. Dat gaan we dan ook meteen eens doen zie.

[update] Begint het verdekke toch wel niet te regenen zeker?

[update bis]Done!

Heute godverdomme
Vandaag wordt er NIET gesurft, worden er GEEN mails gelezen, wordt de telefoon NIET beantwoord. Vandaag moet ik me door een hoop zaken worstelen!

To do:
- strijken
- gras maaien
- inpakken

nog aan te schaffen:
- leesvoer (romans, denksport, ...)
- een wegenatlas van Frankrijk
- houten hamer (voor piketten)
- frigobox en koelelementen
- gaslantaarn (incl. gasbonbon)

U verontschuldigt me dan ook bij deze. Zoveel te doen, zo weinig tijd. Ga bijvoorbeeld de nieuwe bug lezen (die vat het mooi samen).

The Flemish verb of the day is haasten, which means to hurry.
10.7.02

To write or not to write
Act 1: "I am not a writer".
Act 2: "I am a good writer".
Act 3: "I am a writer".


:: Developmental Stages of a Writer in Three Acts

Wie het breed heeft
Ik herinner me nog de tijden voor het internet. Inbellen met mijn allereerste 1800 bps modem op een BBS in de stad. Een half uur wachten tot een eerste foto gedownloaded was. Daarna kwam er e-mail en discussiegroepen, met een 14.4kbps modem en de eerste websites die door een 28.8k modem gejaagd werden. 56k was alweer een stukje comfortabeler, maar ook dat is weer passé. Want gedaan met het slakkengangetje, weg met smal en in met breed. Sinds heden ochtend surfen wij eindelijk een stuk vlotter op het world wide wait. En ik moet zeggen: het went onmiddellijk.

The Flemish word of the day is breedband, which means broadband.
9.7.02

Gershwin revisited
You praise my weblog
And I'll mention your blog.
You link my weblog
And I'll link to your blog
Weblog,
Your blog,
Weblog,
Your blog,
Let's call the whole thing off.


:: BLOGGERS' RHAPSODY

Gezonken
Beetje verslavend toch wel: Zeeslag online.

Nicht in die Eier beißen
Altijd nuttig voor op reis: Mein Scheißauto ist kaputt. en andere vloeken: How to Swear in German!

Zomerplezier
U weet niet wat gedaan op regenachtige zomerdagen en kruisjessteek lijkt u niks? Probeer dan misschien de Star Wars films na te spelen met zelfgevouwen Star Wars Origami. Nog nooit was speelgoed opruimen zo eenvoudig: je steekt er gewoon de fik in achteraf.
(via bifurcated rivets)

Fotografisch geheugen
salto
:: Chronophotographical Projections - Eadweard Muybridge

The Flemish word of the day is geheugen, the meaning of which I have forgotten. No seriously, it's memory.
8.7.02

Ondertussen #8
- Verplancke, haal me eens wat van die brochures bij de reisagent.
- Gaat u dan alsnog met vakantie, o opperhoofd? Het is vandaag anders toch schoon weer?
- Ja, Verplancke, vandaag wel. Maar kent ge uw weerspreuken niet? "Is de eerste juli regenachtig, gans de maand zal wezen twijfelachtig."
- Het is toch al de achtste, chef?
- Ja en dan? Ik mag toch in reisbrochures kijken zeker? Kwestie van te weten waar we zeker niet heen moeten.

Radio
Be part of the acoustic network Radiotopia and contribute soundwork as file, CD, tape, score etc.; mix incoming sounds or play-back streams at your radiostation, club or internet café! "Liberté, fraternité, egalité": Referring to the simplicity of this old principle, we will set up an utopic sound-network from 8th to 12th of September -- Radiotopia.

:: Open Air - A Radiotopia

Zonnige maandag
Gisteren was het moeilijk om achter de pc te kruipen. Het leek hier de zoete inval wel: doorlopend bezoek. Gelukkig was de fles pastis vol en was er koele witte wijn. Lekker gekookt ook trouwens: een gekruide gamba-noedelsoep en canneloni gevuld met gehakt, spinazie en ricotta. Met ijs toe en een lekker glas single malt whisky. Muziek was er ook: John Coltrane, afgewisseld met Spinvis, Matthew Jay, Little Feat, Randy Newman en de pianosonates (n° 24 en 29) van Beethoven door Glenn Gould.
6.7.02

Browsercheck
Hoe veilig is uw browser? Bij mij viel het al bij al nog reuze mee.

The Flemish word of the day is veilig, which means safe.
5.7.02

Toneel
Zoals u misschien weet, speel ik al jaren toneel. Na een jaar vol locatieproblemen hebben we voor volgend seizoen eindelijk weer een zaal gevonden (nl. in de Brouwerij Het Anker in Mechelen). Op het programma staan (onder voorbehoud):

* November 2002: De Altruïsten (Nicky Silver)
* Januari 2003: WYSIWYG (Paul Mennes)
* April 2003: Pitbulls en Terriërs [Reservoir Dogs] (Quentin Tarantino)

Ik speel in elk geval in het eerste stuk mee. Meer info zodra ik er heb.

The Flemish verb of the day is toneelspelen, which means to act.
4.7.02

Koffie
Voor de caffeïne-afhankelijke Hello Kitty-liefhebber is er de Hello Kitty Angel 4-cup Coffeemaker. Oh joy.

Rabbi Nuke'm
Hoe geruststellend allemaal:

In a report entitled "The Third Temple's Holy of Holies: Israel's Nuclear Weapons," U.S. Army Col. Warner Farr said Israel's nuclear arsenal has grown from an estimated 13 nuclear bombs in 1967 to 400 nuclear and thermonuclear weapons. Farr said Israel's navy could deploy nuclear weapons on the fleet of three German-built Dolphin-class diesel submarines.

Joodse nucleaire wapens op Duitse U-boten? The irony is just killing me.

:: U.S. Air Force: Israel has 400 nukes, building naval force

X-Man
Een stevige woe voor Xavier Malisse die als eerste mannelijke Belg doorstoot naar de halve finale van een Grand Slam toernooi. Jammer voor Krajicek, maar woe dus voor Malisse!

Kruisjessteek
thriller in kruisjessteekDe geneugten van de kruisjessteek gaan enigzins aan mij voorbij. Toen ik klein was, placht ik nog wel eens een vakantie door te brengen met het handmatig knopen van een smyrna-tapijt, maar verder rijken noch mijn kunsten noch mijn interesses. Wie wel met naald en draad overweg kan, krijgt meteen een leuke bezigheid voor regenachtige zomerdagen: maak platenhoezen na met kruisjessteek.

Bloggerabilia
Net via mijn referrers ontdekt dat er een Engelstalig Vlaams log is over Zappa!
Everybody go say hi at Kill Ugly Radio, a (Flemish weblog) tribute to the late great composer Frank Zappa.

Liedjes voor de slapelozen
"Don't leave your childs musical taste to chance - indoctrinate now"

:: Punkrockbaby - Lullaby versions of punk classics

Manna
bible barMeet the Bible Bar – one of the greatest new products ever introduced to the Christian market. This fantastic-tasting, all natural whole food bar contains the seven foods which the Lord calls good in Deuteronomy 8:8 - Wheat, Barley, Honey, Figs, Olive Oil, Grapes, and Pomegranates. You’re going to love this first-of-its-kind nutritional bar with its refreshing, natural fruit flavor and Biblical significance.

:: The Bible Bar and other Foods of the Bible

I'm a rock
Ooit ergens gehoord: Kijk maar uit: ik heb een zwarte band in de dodelijke gevechtssport origami.. Daar moest ik even aan denken toen ik het advies "YOU BUY WADDED UP PAPER NOW!!!! zag.

:: origamiboulder.com

Druppels
Waarom ben ik wakker, als kleine kinderen slapen
Het zou niet mogen zijn, het zou niet mogen zijn
Waarom ben ik zelden moe als het land met de ogen toe
onder de lakens ligt, warm en klein, het zou niet mogen zijn

(Noordkaap - "Het zou niet mogen zijn (Mensenzee)")

{ druppels } is vannacht overgestapt op een wondermooie nieuwe lay-out. Gaat hem bewieroken en zalven!

The Flemish word of the day is wierook, which means incense or frankincense.
3.7.02

Born to blog
There is a growing number of professional bloggers, mostly journalists, whose output is concerned less with self-revelation than with proving how many clever thoughts they have in a day.

:: How you know when you were born to blog

Project Cryo
Woe: cool! Bouw je muis om tot een vrieskist voor Lego-figuurtjes. Je kan ze dan terug ontdooien als ze in de toekomst kunnen gered worden *S*.

Nederbritten
The research supports the idea that Celtic Britain underwent a form of ethnic cleansing by Anglo-Saxons invaders following the Roman withdrawal in the fifth century.
[...]
Academics at University College in London comparing a sample of men from the UK with those from an area of the Netherlands where the Anglo-Saxons are thought to have originated found the English subjects had genes that were almost identical.

Dat verklaart natuurlijk veel!

:: English and Welsh are races apart

Nieuw werk
You shall live in the brain of an evil dwarf. Your job shall be to clown harmless popular kids.

:: Get your own randomly generated job.

God ziet u, hier vloekt men niet
Cursing in Dutch is not done lightly. A Swede, or for that matter an American or an Australian, may indulge in the use of four-letter words without attracting much attention at home. Many Dutchmen would, however, be seriously offended just by having to listen to some of the more vulgar Dutch curses, and would not even dream of using words and expressions that would appear rather harmless to many Swedes or Americans.

:: Dutch cursing from a Swedish perspective (en nog meer leuks hier)

Logo
What is with the current profusion of spiral logotypes of late? Are they being derived from the constant spin control that internet speed companies have to put on their insane valuations? Or is it symbolizing the way technology drains away our time from family and the more important things in life?

:: slorp critique

The Flemish verb of the day is draaien, which means to turn.
2.7.02

Ondertussen #7
- Verplancke, ik maak me zorgen!
- Euh, waarom, edelachtbaar diensthoofd? De maand is toch goed begonnen?
- Ja, u hebt gelijk, na de knik van vorige week zagen wij een piek waar zelfs Pieken Paultje in zijn betere dagen zou van watertanden! Maar toch, Verplancke, maak ik me zorgen.
- In welke zin, baas?
- Correct: in welke zin zijn we niet interessant genoeg om geciteerd te worden in dat citatenlog? Doen wij geen boude uitspraken? Maken wij geen smeuïge opmerkingen? Hebben wij feitelijk en effectief niet genoeg het woord "aftrekker" gepromoot als alternatief voor het vulgaire "kroontjeswipper" - God verhoede dat iemand dat over Maxima zou zeggen zeg! - of "flessenopener"? Zeg het me, Verplancke, wat kunnen wij aanvangen om deze egelstelling te ont-egelen?
- Misschien moet u het wat vaker over reigers hebben?
- Prima idee: schrijf me meteen een verhandeling van een lijn of 40 over de blauwe reiger en zijn biotoop. Bedankt, Verplancke!

Ik hoor nog steeds geen biet
Raak in trance met zelfgemaakte ambient audiocollages!
:: Potluck, a gathering of sounds (flash).

RSS
Zeer coole manier om RSS-feeds te aggregeren: stereotypography.com.

Tennis
Woe voor Xavier Malisse, die net Greg Rusedski opzijzette in de 4e ronde op Wimbledon!
[update] Ook woe voor Justine Hénin, die voor het eerst Monica Seles versloeg en nu in de halve finales tegen Venus Williams moet.

Worst Case
Denk je dat als mijn parachute niet opengaat, ik nog de tijd heb om naar worstcasescenarios dot com te surfen? Dacht het niet, nee.

Doet me overigens denken aan een gedicht dat ik ooit ergens hoorde:

AAN DE MAN DIE - DE MIXER BOVEN ZIJN HOOFD HOUDEND - UIT HET RAAM SPRONG, DENKENDE DAT HIJ ZOU KUNNEN VLIEGEN
Hij had moeten weten dat het elektriciteitssnoer te kort zou zijn

Pr0n
In plaats van je suf te klikken op zoek naar free pr0nmovies, kan je nu ook gebruik maken van de Porn Toolkit die het zaakje voor jou klaart. It's written in Python too!

The Flemish word of the day is geest, which, in this context, means mind.
1.7.02

Zoenen alom
If you are about the same age as the person you are greeting, one kiss is the rule in Belgium. For someone at least ten years older than you are, then three kisses is seen as a mark of respect. This could be hazardous -- especially if you are not good at judging ages!

:: A Guide to European Kissing Etiquette (via stevie nixed)

Helft van een conversatie
moi- Volgens Microsoft ligt hier helemaal geen afslag.
- Ze hebben hier flitspalen in solden.
- Best wel vriendelijk. Aimabel zelfs.
- Duo Penotti, maar dan alleen het wit.
- Éentje heeft er gezwommen ja. Die heeft nu hoofdpijn.
- Een eend zwaan die door koeien wordt afgeschrikt!
- "Allez", "Effectief" en "Aftrekker".
- Jupiler? Nee, alleen chocomel en melk.
- Een reiger, ik zweer het!

Meer, Meer, Meer, Meer, Zwanenmeer.

Rename
Monday => Sodit
Tuesday => Wimpy
Wednesday => Wibble
Thursday => Thing
Friday => Poets
Saturday => Doobry
Sunday => Dontbry


:: The Manifesto for the Campaign to rename Thursday, "Thing"
(via weblogwannabe)

May I Quest You An Askion?
Luba: why is it that i like the eighties more now than when they were actually happening?

Pijpenstokers
Please choose a room from the list below to open a new window displaying erotic images of pipecleaner figures in a domestic environment.

:: Domestic Idols en Natural Rockers van Ruth Catlow
(op furtherfield.org)

Orgelpijpen
There doesn't seem to be an established name for this specific instrument design ("tube" and "pipe" is too generic). The description "end-struck plosive1 aerophone2" is technically accurate but unappealing, so I've decided to abbreviate it to "ESPA". Since each tube3 is an aerophone in and of itself, I make the word plural to name the whole instrument, thus "Espas".

:: PVC Organ

UDN Klassiek
gloria - john rutterWie van mooi recent koorwerk houdt, kan zijn of haar hart ophalen aan de werken die de Britse componist/dirigent John Rutter schreef. Zijn muziek is door de bank genomen heel erg toegankelijk en misschien zelfs wat sentimenteel/romantisch te noemen, maar er zijn stukjes die mij kippenvel bezorgen, en dat is de enige echte goeie graadmeter voor muziek. Deze Gloria-cd bevat van de mooiste religieuze muziek die de man schreef. Ook zeer beluisterbaar voor niet- of andersgelovigen.

Blogt u ook?
Dominique Deckmyn vandaag in De Standaard (registratie nodig):

Technisch vernuft hoeft niet, en is zelfs uit den boze: de authentieke blog bestaat gewoon uit slordig ingetikte tekstparagrafen, zonder veel opsmuk. Vaak zitten er links bij naar nieuwsverhalen of naar andere web-locaties die de auteur interessant vindt. Plaatjes kunnen, maar ook dat hoeft niet echt.
[...]
De typische blogger leidt voor de rest een leven in de schaduw.

Koffie
Eindelijk een nuttige trackingtool voor koffiezetters: I made it last dot com. Hou bij wie de laatste keer koffie zette. (Misschien iets voor de Duitse Koffiezetexpert?)

Huis
It wasn't long before I began collecting these happenstance (or otherwise) collisions between domesticated animalia and unwanted design objects. Sometimes the animal is easy to spot; sometimes they lurk on the fringes of the frame. In all cases they tell a story. I humbly present my collection of: Pets and Design.

Schoolvakantie
Ik had het kunnen denken: nog 62 dagen tot 1 september 2002.

The Flemish word of the day is wakker, which means awake.
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan