This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
28.2.02

Klinkt nu
Hoe heerlijk de weemoed,
het bier, het verdriet,
de stroom waarin de Vlaming
z'n leven vergiet.
Niet liggen op jouw rug.
Lekker Westers.

O wat een feest,
Tabak, drank en spelletjes,
je kan de vrouwen pakken maar
je krijgt ze niet.
Gezellig de frustratie.
Lekker Westers.

A-A-A nooit alleen.
A-A-A... A.

Waar wacht je nog op? Waar wacht je, waar wacht je?
A-A-A je wacht nergens op.
Waar wacht je nog op? Waar wacht je, waar wacht je?
A-A-A je wacht nergens op.
A-A-A... A.

Lekker Westers.
Lekker Westers.
A-A-A nooit alleen A-A-A... A.
Je wacht nergens op.
Lekker Westers.
Je wacht nergens op.
Lekker Westers.


:: Arbeid Adelt! - Lekker Westers

Floraliënamarylis
Wie maakt er radiografieën van bloemen en hoe zien die er dan uit? Hier vindt u mooie voorbeelden.

Gek
I'm not insane and I've got a video to prove it.
Ik ben ook niet gek, ik ben een vulpen.

The Flemish word of the day is vulpen which litteraly means 'fill pen' but is known to English speakers as a fountain pen
27.2.02

Reïnkanarie
Welcome to the Game of Rebirth. And here is your host for tonight: Spike Milligan. And, Spike, how does it feel to be dead?
(via nutlog)

Wallpaper
[Update] Voor de liefhebbers: ik heb dus een 1024x768 wallpaper gemaakt van Lais :)

Ei
Nog lang geen "vrolijke mei" maar er wordt al druk aan een weblogeiercollectie begonnen. Speciaal voor Elisa dan ook mijn ei:
een paasei voor elisa

SHEBAM! POW! BLOP! WIZZ!
The UNH! project, a collection of guttural moans from comics
Onomatopeeën dus, netjes gecatalogeerd volgens geluidsoorzaak, per geluid of per strip.

Schrijfmachine
Naar het goede voorbeeld van Make Me A Song .com kunt u vanaf nu ook liedteksten bestellen voor speciale gelegenheden en dat voor een verwaarloosbare prijs. Meer inlichtingen: schrijven bureel blad *S*.

Nutteloze uitvindingen
Het lijkt wel Nutteloze uitvindingendag vandaag. Zie ook: deze blender-telefooncombinatie. Je zal maar eens met het verkeerde eind de telefoon willen opnemen.
(via Karma)

Don't try this at home
1001 things to do with liquid nitrogen. Natuurlijk heb ik vloeibaar stikstof in huis. Heeft niet iedereen daar een voorraad van op stock?

Jesus Christ Vampire HunterOh dear
The first testament says "an eye for an eye".
The second testament says "love thy neighbour".
The third testament... KICKS ASS!


:: Jesus Christ Vampire Hunter

Alle Weblogs werden Brüder
Men geeft mij een hint om het goede voorbeeld van How to learn Swedish in 1000 difficult lessons te volgen en in het vervolg ook elke dag een Nederlands woord te vertalen naar het Engels. Een goed idee, weze het weinig origineel dus.

The Dutch word for the day is overstroming. It means inundation, flood.
26.2.02

Scan
Het ingescande artikel (200k!) voor de Standaard-lozen. De fotografe gaat me de foto nog doormailen (woehoe) voor mijn collectie.

En nu, gedaan met die schaamteloze reclame voor mezelf.

Koppijn
De wonderen van de aspirine kunnen niet genoeg benadrukt worden. Aspirine remt het ontstaan van darmkanker, biedt het mogelijk bescherming tegen zwangerschap, het voorkomt bloedstolsels en verkleint daarmee de kans op een herseninfarct. En nu houdt aspirine ook nog mogelijk verspreiding van gevaarlijke virussen in het lichaam tegem. Een mens zou bijna vergeten dat het dus ook nog werkt tegen hoofdpijn.

Q.E.D.
In de papieren versie van De Standaard staat er nog een foto bij. Ik zal het hele artikel vanavond inscannen.

25.2.02

Kite
Hang een camera onder een vlieger en je hebt Kite Aerial Photograpy. Bijzonder mooie foto's trouwens.

maar liever dat nog dan een schoolbord voor z'n kopBlackboard singing in the dead of night
Bij Dane Carlsson vond ik deze collectie deels uitgeveegde schoolborden. Het zouden foto's uit mijn keuken kunnen zijn, want sinds kort hebben we de deur daar met bordverf geschilderd zodat we elkaar lieve woorden kunnen schrijven of gewoon: "Doe de afwas" of "Vergeet niet naar de post te gaan". U kent dat.

Speeltijd
* Speel een deuntje op het Zaac Orgel
* Speel met Chinese Zen ballen
* Speel met een Zippo aansteker

Laïs
Ik wil uiteraard niet opscheppen (zo zijn wij namelijk: bescheiden als de pest) maar ik heb deze middag het genoegen gehad om een uurtje door te brengen in het aimabele gezelschap van de dames van Laïs terwijl ze in VRT-studio Toots aan het repeteren waren aan "De reiziger" voor de het grote Radio 1 Open-feest. Er liepen ook een fotografe en een journalist van De Standaard rond, dus als u morgen van plan bent om een krant te kopen: u weet welke. Enfin, het was leuk, dat wou ik maar zeggen.

Weblogland
Aha, een nieuwe trend? Nu schrijft ook Karma een raadsel voor de koning van Weblogland (zie post van gisteren). Wie neemt de handschoen op en vervolgt de queeste?
24.2.02

Never Eat Yellow snow
The winter olympics newest demonstration sport has a long and fabled tradition. From the frozen north comes Snow Peeing!
(via everlasting blort)

Logica
De koning van Weblogland had een idee. Hij riep zijn minister van justitie en zei: ´We hebben teveel webloggers. Als we ze nu eens laten kiezen tussen twee computers. Op de ene zit een FTP-programma en de andere staat vol met virussen. Kiest hij de computer met het FTP-programma, dan mag hij verder webloggen. Kiest hij de virus-pc, dan moet hij een andere hobby zoeken´. ´Maar het lijkt me beter´, zei hij, ´om de beslissing niet aan het toeval over te laten. We plakken post-its op de computerschermen, waar de webloggers het een en ander uit af kunnen leiden. Een slimme weblogger kan zo zijn weblog redden´.

´Een voortreffelijke gedachte, majesteit´, zei de minister.

De eerste dag
Er zouden de eerste dag drie proeven worden gehouden. In alle gevallen zou, in principe, op de ene machine FTP zitten en in op de andere virussen. Maar er kon op elke pc een virus zitten en het was ook mogelijk dat op beide pc's FTP zou staan. Maar in elk geval kon er op elke pc nooit meer dan een FTP-programma of virussen zitten.
'Als er nu op beide pc's virussen zitten´, zei de weblogger, ´wat moet ik dan doen?'
´Tja, dan heb je pech gehad!´, zei de koning.
´En als er op elke pc een FTP-programma zit?´
´Dan zit je natuurlijk op fluweel, dat had je zelf ook kunnen bedenken.´
´Maar als op de ene een FTP-programma en op de andere een virus zit? Wat dan?´
´Ja, in dat geval moet je proberen de goede te kiezen aan de hand van de post-its op de schermen.´
´Is het waar wat er op de post-its staat?´ vroeg de weblogger.
´Een ervan is waar en een is er niet waar,´ zei de koning.

Als u de weblogger was, welke pc zou u dan opstarten?
(We nemen aan dat u webloggen boven virussen verkiest.)

I

Op deze pc staat een FTP-programma en op de andere een virus

II

Op een van deze pc's staat een FTP-programma en op een van deze pc's een virus



:: De Prinses of de tijger

Interessant
Hebt u het weblogmeetingaanwezigheidsverlanglijstje van Frédéric al eens bekeken? En dan dat zielige "Blijkbaar is de bewondering die ik koester voor een paar webloggers niet wederkerig, en dat is nooit leuk om vast te stellen". U kunt hem allemaal maar beter even een plezier gaan doen, dunkt me, voor hij op uw muil slaat :)

Ongehoord
13,400,000 Nederlanders spreken Nederlands! Althans volgens het Language Museum.
(via nonharmful)

nieuw boek van Stephen FryTennisballen
Ik zag gisteren in de Fnac een nieuw boek liggen van Stephen Fry: The Stars' Tennis Balls en weet u wat: ik heb hem in twee rukken uitgelezen. Ronduit heerlijk geestig en zeer spannend. Een perfect boek om mee op vakantie te nemen of om een druilerige/stormachtige zaterdag en zondag mee door te brengen.
23.2.02

Lawaai
NOiSE (new objectives in sound exploration) is a non-profit group dedicated to creating sound[music] using microchip technology. Cool, quoi?

Oorlogsverslaggeving
Ik heb nooit Action Man gekregen toen ik klein was. En ook geen geweren of granaten of ander moorddadig tuig. Toen ik klein was reden wij rond in een rood tweepeekaatje met een sticker op de achterruit die zei "Men overtuigt niemand met geweld". Ik ben dan ook een vredelievend mens geworden, behalve als ik me aan Carmageddon te buiten ga - maar dat geheel terzijde. Wie weet was ik wel fotojournalist geworden als ze in mijn tijd deze GI Photo Joe - World War II Combat Photographer hadden gehad.

Apport
stokje
De wie-moet -er-volgens-jou-naar-de-weblogmeeting-komen-die-niet-op-de-lijst-van-punkey-staat-stok werd door de heer Karolus zomaar op mijn erf geworpen. En dat terwijl hij goed weet dat ik er zelf niet bij kan zijn wegens aan het "Vrijen met dieren" (op enkele plaatsen volgende week zondag na volledig uitverkocht reeds). Wie zou ik dus graag op de meeting zien opduiken?
- de vampierenslagerin,
- de virtuele Yves De Smedt,
- de ex-Big Brother-redactrice,
- den Duits en den Engelschman (om van den Amerikaander maar te zwijgen). Het ga jullie allemaal goed volgende vrijdag, ik zal mijne nikkel wel afdraaien op de scène.
22.2.02

Moeilijke woorden
Wie "gewoon schrijven" nog niet moeilijk genoeg vindt, kan zich vermaken met de op Cybership of Fools uitgelegde Acroballen, Acrosticons, Autoacroniemen, Sneeuwwballen, Isogrammen, Lipogrammen, Monovocalismes, Sibylijnse woorden of 'Vowellism' (iets met klinkers dus).
(via blue ruin)

Kunst
kunst van psychiatrische patiënten
Psychiatrie levert soms mooie kunst op: Neuroscience Art Gallery.

Filmtitels
Best wel grappig, deze immense verzameling pornofilmtitels gebaseerd op bestaande films. Enkele voorbeelden vraagt u?

The Bare Bitch Project +++ Buffy the Vampire Layer +++ Bi-tanic +++ Mission: Impenetrable +++ When Harry Ate Sally +++ Wet Side Story

Depri
Dave zit er een beetje door denk ik. Wie helpt hem aan werk?
21.2.02

Balletje balletje
Iedereen kent het spel waarmee elke domme toerist wel eens duchtig in de luren wordt gelegd: "Balletje balletje" (bàlletje en niet ballétje, *S*). Nu kunt u zich eindelijk ook on line in de smiezen laten nemen: vis de vrouw van tussen de travestieten. Houdt u het langer uit dan 4 rondes?

Aurora
auroral activity

Alles over Aurora Borealis oftwel Noorderlicht.

België Boven
marcel duchamp - prière de toucher
Ceci N'est Pas Surrealism
a surrealism slideshow

Spicy
Onderzoek wijst uit dat Curry de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer kan vertragen dankzij het ingrediënt Kurkuma, dat familie is van gember en galanga. Adam zal blij zijn :)

Egotrip
Wanneer stond ù laatst nog eens in de StandBy?
20.2.02

Vraag en aanbod
Misschien moet ik toch nog maar eens bekijken welke onderwerpen u hier eigenlijk zocht en niet vond. Kwestie van de inhoud van deze pagina's meer op úw noden af te stemmen. Allrounder als ik ben u dan ook hier binnenkort columns vinden over volgende saillante topics:
* chirurgie+de kwaliteiten die je nodig hebt (ah, mijn specialisme)
* Adopteren dolfijnen (heb er een in mijn zwembad)
* prinses mathilde naked (in het Engels, hmm, kinky)
* buffy kapsels (ik ben kapper in bijberoep)

Zou u dat plezieren?

gebouw opgetrokken uit waterdampBlur Building
The pavilion is made of filtered lake water shot as a fine mist through 13,000 fog nozzles creating an artificial cloud that measures 300 feet wide by 200 feet deep by 65 feet high. A built-in weather station controls fog output in response to shifting climatic conditions such as temperature, humidity, wind direction, and wind speed.
(via boingboing)

Alle Menschen werden Brüder
De internationalisering van Uren.Dagen.Nachten zet zich mondjesmaat door. We verwelkomen nu al meer dan 50 verschillende nationaliteiten waaronder zelfs bezoek uit Israël, Kroatië, Zuid-Afrika, Singapore, Taiwan, Hong Kong, Roemenië, Chili, Peru, Slovenië, Kazakhstan, Dominicaanse Republiek, Letland, Uruguay, Pakistan, Libanon en de Verenigde Arabische Emiraten.

1997
Wat denkt u? Is er veel veranderd sinds maart 1997 op het net?
11 Reasons Not to Have a Web Site.

Noise
Afrotech's Hard-disk Sound System: of hoe je met oude harde schijven nieuwe luidsprekers maakt. Geef mij toch maar Klipsch.

Mmmm
- M?
- Mm.
- Mmmmm?
- M!

Arrr
My pirate name is: Dread Pirate Read.
Like the famous Dread Pirate Roberts, you have a keen head for how to make a profit. Even through many pirates have a reputation for not being the brightest souls on earth, you defy the sterotypes. You've got taste and education. Arr!

Reclame
- But darling...
- (sob)
- Don't cry darling...
- (sniff)
- I'll be back in 2003


:: BRUGGE 2002, Cultural Capital of Europe.

20.02.2002
Na 29.11.1192 heeft het meer dan 800 jaar geduurd voor er nog eens een palindroom in de datum voorkwam (nl. op 10.02.2001). Dit jaar is het weer zover: vandaag is het de Universele Dag van de Symmetrie. Na vandaag wordt het wachten op 01.02.2010, 11.02.2011 en 21.02.2012.
19.2.02

Melody Nelson
elle voudrait que les choses soient douces, même si elle sait que ça n'y changerait rien, elle voudrait que la vie soit douce, polie comme un caillou, un galet rond au fond de la rivière [...]

Val in een diepe slaap
Ga op uw rug liggen met uw handen naast uw lichaam.
Zó dat ze uw torso niet raken.
Doe uw ogen toe.
Voel het gewicht van uw lichaam terwijl het in de matras zinkt.
U hoort enkel nog mijn stem.
Uw benen worden zwaar.
Adem langzaam. In. Uit.
U voelt een warme gloed door uw lichaam trekken.
Denk nergens aan.
Adem in.
Denk aan een rimpelloze zee.
Adem uit.
Uw armen zijn zo zwaar dat u ze niet kan optillen.
Uw vingers ontspannen zich.
Luister naar mijn stem.
Adem in.
U weegt zo zwaar.
Adem uit.
Denk nergens aan.

(enz)

Hypnotism is for real, scientists say after brain-scan study of volunteers

Green Isaak
Stella Mater, light is failing, making such a fool of thee, when you'd love to be someone... This is the time, I've set aside. From selling old rope, and telling bad jokes, and cul de sac pride. I've learnt today, while falling apart, the most eloquent way, to speak or to pray, is straight from the heart. Oh but to shine like Joan of Ark, you must be prepared to burn...

Wat een wereldplaat is "Swoon" van Prefab Sprout toch.

Pop Art
Have your 15 minutes of fame with your very own Warhol-style portrait. De Warholiser toont gedurende een kwartier ook jouw portret.

Neuzelen voor gevorderden
Wat is er nóg lelijker qua klank dan een kazoo? Een Wah Kazoo, ongetwijfeld.

Het echte leven
Het overkwam me daarnet: ik moest nog eens een echte brief schrijven. Zo een op van dat echt papier, weet u wel. Zo'n ding dat je dan in drieën vouwt en in een even mooie enveloppe schuift. Dan schrijf je het adres van de bestemmeling vooraan en je kleeft er een postzegel op. En dan stel je vast dat je, in plaats van de voornaam en naam van de geadresseerde, zijn e-mailadres hebt neergepend.
18.2.02

Bijzonder geestig
Frédéric krijgt bezoek van een kwaliteitscontroleur. Gelukkig ben ik zelf nog niet geplaagd door zo'n strenge audit :)

Cool
Ik wil ook zo'n startpagina: elke melkweg is een weblog. Knap werk.

Nuffige fips
Leve het internet! In plaats van zelf een complimentje of een kritische noot naar iemand te sturen, kan je natuurlijk ook een voorgeformatteerd exemplaar bezigen. Tips, complimenten en opmerkingen zijn er in alle mogelijke categorieën, gaande van
- bikinilijnen die al dan niet dringen gewaxed moeten worden,
- slechte adem
- de kus-kwaliteiten van je partner.

Er zit een banaan in mijn oor

I am ERNIE. Everyone loves to hang out with me.

Which Sesame Street Character Are You?
(via via via via via)

Regels overal
1. No Flash
2. No introduction pages
3. No more art for the sake of error
4. Images must be unique to the sitemaker
5. Technology is not a subject. The internet is not a subject
6. The work stands alone

:: Six Rules Towards A New Internet Art.
16.2.02

But not for me
Are you tired of surfing through hundreds of useless pages containing information on news, hobbies, stock market, just to find pornography? Are you drained from sorting through hundreds of newsgroups just to download an explicit picture? Then ‘Net Nymph’ is for you. Using a unique program code ‘Net Nymph’ will screen all the pages you try to access to predetermine if there is anything of pornographic nature to be found.

Slaaptekort?
If you practise yoga for one and a half hours a day you will only need 4 hours sleep a night because you have built up energy. 15 years of life are given back to you because of yoga.
(flash)

BTW
Ook Stany Crets - die gisteren kwam kijken naar "Vrijen met dieren" vond dat Mark De Vriendt beestig goed was qua boilersex. Boilersex: de trend voor het volgende jaar?

Wow
Jammer dat ons huis al quasi af is, anders had ik er ook wel graag zo'n subterrenean fortress van gemaakt. Stel je voor dat je zo'n kelder hebt!
15.2.02

Kabbala

How to achieve in life

IF:

A = 1, B = 2, C = 3, ..., X = 24, Y = 25, Z = 26

THEN:

H A R D W O R K = 8+1+18+4+23+15+18+11 = Only 98%
K N O W L E D G E = 11+14+15+23+12+5+4+7+5 = Only 96%
A T T I T U D E = 1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%
B U L L S H I T = 2+21+12+12+19+8+9+20 = 103%

(inbox)

15
all systems go @ fifteen.be, zegt HANK!. Dat verklaart meteen de stilte op de laatstvermelde site. Het is een net nieuw on line magazine geworden. Proficiat, dus.

Hoera
Verheugt u vrienden: We currently have 62 Miserable Melodies for your listening enjoyment!

Get up
Stel je voor dat je ontwaakt met de zoete klank van een gong-wekker! Overigens, mits enige aanpassing moet dat ding perfect te synchroniseren zijn zodat een gong-speler (gong-ist, gongman?) in een symfonisch orkest niet meer van achter de pauken moet komen. Hell, het wordt zo simpel dat zelfs organisten het zouden kunnen.
14.2.02

yesThe 2002 St. Valentine's Day Feral Limerick Contest Award Ceremony
- Is 't al begonnen?
- Nog maar net.
- En? Heb ik iets gewonnen?
- Zwijg nu eens vijf minuten, ik versta er niks van.
- Wel een schoon postuurke hè, dat ge kunt winnen.
- ...
- Zouden ze dat ook op de radio laten horen?
- Ssssssst!
- Is die gast in tuxedo nu die Miguel?
- Ja, gaat ge nu bijkans zwijgen? Ze gaat het zeggen.
(*tromgeroffel*)
- In the categories Best non-rhyming limerick by a Belgian and Most heartbreaking limerick the winner is...

Leuk liedje
Klinkt: If I Had A Million Dollars van Bare Naked Ladies. Word ik vrolijk van, ja hoor.

Automatic for the people
Geen talent of zin om zelf een gedicht te schrijven vandaag? Gebruik dan 100,000,000,000,000 poems.

My Funny Valentine
chet bakerMy funny valentine
Sweet comic valentine
You make me smile with my heart
Your looks are laughable
Unphotographable
You are my favourite work of art

Is your figure less than greek
Is your mouth a little weak
When you open it to speak, are you smart?

But don't change a thing for me
Not if you care for me
Stay with me valentine, stay

Each day is valentine's day
13.2.02

Joeri op de radio!
Wie me even op de radio geïnterviewd wil horen worden, luistere deze namiddag tussen 15u en 17u naar "Dito" op Radio 1. Ik heb inderdaad met een van mijn ingestuurde liedteksten ('De Reiziger') de "Een nieuw lied"-wedstrijd gewonnen. Het nummer zal door Laïs worden uitgevoerd op de Radio 1-dag op 9 maart en misschien ook wel wat op de radio gedraaid worden achteraf, wie weet.

Radio1 Live Stream Low
Radio1 Live Stream High

Opgelet
U hebt nog maar 1 dag om uw beste limerick voor te zetten voor het First Annual Feral Living Valentine's Day Limerick Contest. Er zijn er al veertien ingezonden!

l[inguistic] systems
Niet dat ik er veel van begrijp, maar het is wel mooi om zien, zo'n l[inguistic] system map (A l[inguistic] system map applies the recursive morphological growth algorithm of the Lindemayer system (l-system) to the linguistic structure of written narratives as a mechanism for visualizing the often fractaline structure of descriptive prose.)

Valentijnsidee
Voor de vrouw die al àlles heeft: Tricky, het vibrator-overtrekje.

Cuba
Hoe spreek je de namen van exotische Cubaanse sigaren uit? Luister aandachtig en zeg het hardop na. Nee, niet Bolivàr. Het is Bo-lí-var.

Kabbala
The authors conducted an exhaustive empirical study, with the aid of custom software, public search engines and powerful statistical techniques, in order to determine the relative popularity of every integer between 0 and one million. The resulting information exhibits an extraordinary variety of patterns which reflect and refract our culture, our minds, and our bodies

:: THE SECRET LIVES OF NUMBERS (gevisualiseerd door een applet)
12.2.02

Pardon my French
English dominates the Web. More than 80 per cent of the estimated 14 million Web sites are in English. But only 43 per cent of the over 400 million Internet users worldwide have English as their mother tongue. The number of non-English Internet users is expected to rise to 65 per cent in 2003.

Dat lezen we - in het Engels uiteraard - in een persbericht getiteld Overcoming language barriers on the Internet: Best practice guidelines for the design of multilingual Web sites.

Babelweb.be (ja, punt be) zelf bestaat in het Frans. Van andere talen geen spoor.

Verslavend
Vreselijk zeg: laat het internet beslissen welke van twee termen beter is: Which is better?

- Feral vs Fecal
- Day vs Night
- Fellatio vs Cunnilingus

(via blogjam)

Met alle Chinezen, maar niet met den dezen
Vandaag begint het jaar 4699, het Jaar van het Paard, volgens de Chinese kalender. Volgens de Chinese horoscoop ben ik overigens een Metalen Hond. In Nederland zal het zaterdag feest zijn in Den Haag, bij ons zal het in Antwerpen wel weer geel zien van het volk.

Be prepared
Als ik ooit eens op een jacht in de South Pacific schipbreuk lijd, dan zal ik veel kans maken om het te overleven, tenminste volgens de resultaten van deze Survival Test. Al die jaren bij de scouts zijn toch ergens goed voor geweest, blijkbaar.

Your overall survival IQ is 88.
Your ability to stay alive is 66%
Your ability to protect yourself from the elements is 99%
Your ability to catch the attention of your rescuers is 99%

Leuk
Krijg ik een brief van Radio 1 dat de twee liedjesteksten die ik instuurde voor "Een nieuw lied" (een wedstrijd van het programma Dito) door de redactie werden geselecteerd uit meer dan 200 inzendingen. Nu nog afwachten of een van de drie artiesten (Laïs, Riguelle/Hautekiet, Peeters/Mosuse) er wat in zien. Wij houden u op de hoogte.

Knijpkat
Altijd handig voor als u naar de woestijn gaat: uCdynamo, the first hand-powered webserver! Of die ooit te zien zal zijn in Simply Switch On, a virtual museum of small early electrical appliances is een andere kwestie.

Interieurdesign
Men take revealing pictures of themselves and then post them online as amateur porn or as a personal ad. However, the most revealing element (and often the most embarrassing) are the interiors these guys are standing in.

:: Obscene Interiors 2

Hoezo vooruitgang?
Oe, oe, oe, aah, aah, aah, ook, ieh, ieh

:: The Lost Art of Hollerin’
11.2.02

Vrijen met dieren
Wie overigens zat te wachten op een recensie uit onverdachte bron: zie het stukje getiteld "Boilersex" bij Druppels.
(wel eens benieuwd wat dit alweer oplevert qua leuke referrers *S*)

Pathos ten top
Een zwemmer met watervrees, dat lijkt me zielig. Dat moest ik daarnet - met "Mao II" van Don Delillo in de ene en een glas koele witte wijn in de andere hand - denken terwijl ik een lang heet bad nam. Varianten op het thema zijn er allicht met hopen: een voetballer met pleinvrees, bijvoorbeeld. De opdracht voor vandaag: bedenk er zelf nog een paar. Een warm bad is, bij gebrek aan sauna, een uitstekende plaats om zulke dingen te overpeinzen.

Vette dinsdag
Morgen is het weer vastenavond, traditioneel voorzien van pannekoeken en dies meer. Britse wetenschappers hebben nu onthuld hoe een pannenkoek best gegooid kan worden. Ook in dit spel is er een link tussen wiskunde en pannenkoeken: het pannenkoeksorteerprobleem!
(via not.so.soft)

Schuppenzot
- Allé, wie deelt er?
- Ik zal schrijven.
- Da's weer lang geleden hè.
- Ja, amai, wat een kaarten.
- Wat is troef?
- Schuppenzot
- Wie? Ikke?
- Nee, dat is troef.
- shit, troel.
- Pfff, dat zal wat zijn.
- Merde, ik heb de vierde aas.
- Allé, kom maar uit.
- Kunt gij nu al niet meer volgen? Proper zenne.
- Grr. Broodspelers.
- Zeg, maat, zie dat we 'ne slag halen hè.
- Ik heb geen handkaarten.
- ...

(enz. enz. leve familiefeesten en wiezen)

Textz.com
this is not project gutenberg. it is neither about constituting a canonical body of historical texts (by authors so classical that they've all been watching the grass from below for almost a century of posthumous copyright), nor is it about htmlifying freely available books into unreadable sub-chapterized hyper-chunks. texts relate to texts by other means than a href.

textz.com

Vreemd
Unlike most browser-based art, "Prototype #38" isn't interactive in the conventional sense. Clicking or moving your mouse doesn't change what you are seeing. Yet, what you are seeing is, in part, determined by the actions of unknowing others.

Weblogmeeting
Ik word door website4allaangepord om me te laten zien op de Weblogmeeting in Breda op 1 maart. Dat zal evenwel moeilijk gaan, ik speel namelijk toneel die avond en om na de voorstelling nog naar Breda te rijden, dat zie ik niet goed zitten hoor. Jullie mogen ook allemaal komen kijken, natuurlijk, zoals Druppels dat zaterdagavond deed.
9.2.02

RSS
Kan iemand me eens uitleggen waarom ik RSS zou moeten hebben, want Jörg suggereert daar so etwas. Ik ben eigenlijk al blij dat ik (nog) geen RSI heb. Het is trouwens net een jaar geleden dat ik dat zware ongeval heb gehad. Mijn whiplash speelt me af en toe nog parten, maar de resterende lichamelijke schade die ik opliep zal nu eindelijk vergoed worden. Ik ben meteen 1% minder valide dan vroeger.

Kruisverhoor
Waar was u op de nacht van de twintigste juli 1969 en wat deed u toen?
Kom terug, Maurice De Wilde, alles is vergeven :)

Noot: ik was nog niet geboren, maar mijn moeder had toen nachtdienst in het ziekenhuis en heeft alles van daaruit gevolgd, beweert ze.

Hoezo verkeersonveiligheid?
hmm

The future's so bright
The world of the future ziet er almaar minder rooskleurig uit, dunkt me.
8.2.02

De enquête #1
Zoals gisteren beloofd, krijgt u - mondjesmaat - de resultaten van de tevredenheidsenquête die we tussen 1 en 31 januari voerden. De methodiek die we volgden was eenvoudig: elke n-de bezoeker kreeg een pop-up met vragen te zien. In totaal namen 698 lezers deel, wat ons doet besluiten dat de steekproef representatief is. De belangrijkste resultaten zijn verwerkt en krijgt u bij deze voorgeschoteld. Het volledige rapport is te verkrijgen tegen € 999, een waar koopje.
1
2
3
4
7.2.02

Die middag te M.
- Welkom, dames en heren, op deze winderige donderdagnamiddag in het Crucible Theatre te M. Vandaag staat een heel bijzondere snookerwedstrijd op het menu, is het niet, Frank?
- Inderdaad, Dirk, het gaat om het halfjaarlijkse snookertreffen tussen FDV en JC, een ongetwijfeld boeiende en spannende belevenis die in het verleden steeds voor opschudding zorgde.
- Zo is dat, Frank, ondertussen is het publiek gaan zitten en zijn de ballen allemaal op de juiste spot gelegd. De bruine bal mooi tussen geel en groen. De beide spelers kiezen een keu uit de rekken en F. zal dadelijk het spel aanvangen.
- Een mooie opening, Dirk, het rode pak werd nauwelijks verstoord door de witte bal die hen wel leek te kussen. F. danst zoals u kan zien een rondje rond de tafel terwijl het publiek goedkeurend knikt.
- Ja, Frank, het spel komt ondertussen maar traag op gang, het lijkt wel of de gaten allemaal wat kleiner zijn gemaakt.
- Volgens mij helt de tafel bovendien ook naar één kant af, Dirk. J. wordt daarenboven ook nog danig gehinderd door het licht.
- Het publiek zit op het puntje van de stoelen. F. heeft zonet de hoogste break neergezet: 12 punten!
- Inderdaad, 3 maal speelde J. de witte bal in een pocket. Drie fouten op rij van J., dat levert F. 18 punten op.
- Ondertussen is het eerste frame achter de rug. Even tijd nu voor reclame.

[...]

- We nemen de draad weer op in het veel spannendere tweede frame net voor de laatste bal. F. staat aan de leiding met zes punten maar J. is aan beurt. Als hij de zwarte bal pot, dan wint hij alsnog dit felbevochten spel.
- En wat een dramatische ontknoping, Dirk, J. speelt alweer de witte bal in een pocket. Het lijkt wel of hij niet wil winnen van F.
- Ja, zo lijkt het wel, Frank. Het publiek schuifelt zenuwachtig heen en weer terwijl alles in gereedheid wordt gebracht voor het derde en laatste frame van deze middagsessie.
- En we zijn vertrokken. Het lijkt wel of beide spelers in een trance zijn, er worden geen witzen meer uitgewisseld. Op-per-ste concentratie mag ik wel zeggen, Dirk.
- Ui-tter-ma-te spannend spelletje, waarin we weer afstevenen op een beslissende zwarte bal. En geloof het of niet, alweer speelt J. de witte bal in de pocket.
- Zo is dat. Daarmee eindigen we deze snookernamiddag, dames en heren, u ziet F. nog een vreugdedans rond de tafel maken, terwijl J. huilend in een hoekje gaat zitten kniezen.
- Dat belooft voor de volgende wedstrijd, die u ook dan weer quasi-live zult kunnen meemaken.
- Dit waren Dirk,
- En Frank,
- Vanuit M.
- Dank u voor uw aandacht.

Zoveel vragen
* wat is sex?
* fantastic in bed
* pornofilms met oudere dames
* "Kriegslieder"+"Marschlieder"
* vlaamse leeuw animated gif

Moet ik nu uit al deze zoekmachineresultaten die naar deze pagina verwijzen besluiten dat de gemiddelde lezer van U.D.N. een Vlaamsnationale, oorlogsliederen zingende, liefhebber van oude dames is die niet weet wat seks is, maar wel op zoek is naar tips? Wij beloven u binnenkort de resultaten van een kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek!

De troost van de filosofie
In het licht van de aan de gang zijnde weblogoorlogen, achterhoedegevechten en het daaruit voortspruitende Zut-gevoel bij vele loggers van het eerste (of tweede uur) moest ik vandaag, door het lezen van Zidouta opeens weer denken aan René Girard, een filosoof waarover ik in mijn studentenjaren eens een paper heb gepleegd. En weer kwam de gedacht bij me op dat er niets nieuws is onder de zon.

De 'vijandigheid' of 'slechte wil' van de ander zijn niet langer een kenmerk dat uit de ander komt, maar dat aan de ander toekomt omdat hij het uit mij haalt. De ander richt zich naar mij. Een uitgesproken vertegenwoordiger van dit denktype op gebied van vrede en oorlog lijkt René Girard te zijn, met zijn theorie van de mimetische oorsprong van de begeerte die noodzakelijk tot conflict en geweld aanleiding moet geven. Volgens deze theorie botsen mijn wil en die van de ander, niet omdat ze verschillend zijn, d.w.z. omdat de ander bron van een wil is die in hem opwelt en van de mijne verschilt, waardoor strijd ontstaat. Volgens deze theorie botsen mijn verlangen en dat van de ander omdat onze verlangens dezelfde zijn, d.w.z. de ander is niet bron en oorsprong van zijn eigen verlangen (hoewel hij dat wel denkt), hij bootst enkel mijn verlangen na (mimèsis). Hij kopieert mijn verlangen, hij wil hetzelfde als wat ik wil (dezelfde betrekking, hetzelfde geld, dezelfde auto, dezelfde vrouw), en daaruit ontstaat strijd.
(prof. J. Decorte)

Google is God, God is Google
Masterclass Liegen, de triomfantelijke return van Zidouta.

Fiat lux
Sommige mensen zetten niet alleen een webcam op, maar laten ook de bezoekers van hun site toe om licht aan of uit te doen. Zou dit echt zijn?

Notepad
Ik ben nog eens aan het prullen geslagen met Notepad. Een nieuwe layout voor Uren.Dagen.Nachten is in de maak jawel! Sneak preview hier. U zegt maar wat u ervan vindt...
6.2.02

Dat zal wat geven
Beijing — Bitter after being snubbed for membership in the "Axis of Evil," Libya, China, and Syria today announced they had formed the "Axis of Just as Evil," [...]

Alle Menschen werden Brüder
Het is fijn om polyglot te zijn (zoals uw dienaar) en romans, films en websites in hun originele taal te kunnen lezen en appreciëren om de fijne witzen en de gevoelige subtiliteiten en nuances van de taal. Het aanbevelenswaardige a blog with a name that keeps changing zou nu ook willen met een collaboratief (Engels) weblog beginnen dat die sukkelaars die niet zovele talen machtig zijn de kans geeft om de briljante sites en posts die hun anders voorbijgaan (een steekvlam in de nacht) te lezen en te begrijpen. Een beetje zoals films overgedubt worden (ooit als eens Friends in het Frans gezien? Of westerns in het Duits?), maar toch: een lovenswaardige poging om de hegemonie van het Angelsaxische denken een beetje te doorbreken. Ik kan dat alleen toejuichen en hopen dat transblog.fieldmethods.net geen doodgeboren kind is zoals de meeste collaboratieve weblogs.
5.2.02

Search engine fun
Nóg meer fun met Google gezien bij nonsense verse:
DOPPLEGOOGLE
To play, search for your name on Google. Then take a look at who else in the World Wide Web has your name, and what they do for a living, or what's been written about them, etc.


Uiteraard is er maar één echte Joeri Cornille.

Business speak
Wat zou er van de "To be or not to be"-redevoering van Hamlet geworden zijn als het een zakelijke redevoering was?
"Being status vs. non-being status that is the matter under discussion"

Note to self
Inkt. vaker bezoeken.

De pen
Er is een nieuwe Pen bij Tussenhaakjes. Duik mee het Spaanse nachtleven in met Dave. Het leest als het begin van een politieroman, je verwacht elk moment dat er een moord gaat gepleegd worden. Sterk!
4.2.02

Oud lawaai
Leuke historische site: de eerste geluidsopnames gebeurden op wassen cilinders. De oudste opname die nog beluisterbaar is, dateert van 1878 (!).

Opkuis
Niet huilen als je jezelf niet meer terugvindt <- links of rechts ->. Ik heb eindelijk ook eens werk gemaakt van een /start-pagina.

Schandelijk
Volgens Open Directory - World hoort U.D.N. dus in het humor-vakje thuis omwille van de Grappige artikeltjes of plaatjes. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Ik ben namelijk helemaal niet grappig en de plaatjes zijn ook maar van bedenkelijke humoristische kwaliteit. Eerlijk gezegd vind ik dat hokjesgedoe totaal naast de kwestie. De enige categorie waar U.D.N. in thuishoort is die waarvoor wij onlangs nog een BelgianBloggie gekregen hebben: log met uren in de titel.

Gebruik Google!
Voor de echte geeks: als je een laatste referrers-lijstje op je weblog hebt staan, kan je zo ook instantboodschappen sturen via Google. Nog nieuwer is GoogleStak, een manier om hoger gepubliceerd te worden in de resultaten.

Doktertje spelen
Hey Moms & Dads! Trouble finding the right gift for that aspiring little physician in the family? Well look no further! The 9-pieceFantasy Doctor Medi-Funkit® includes everything your child needs for stimulating, medicine-oriented playtime.
(via blort)

Blogbingo of Bloggo!


"All your base..."

Sex

Link to
another
blog

What they had
for breakfast,
lunch or dinner

Random
Strangers

Work

Sitting next to somebody
who takes up more than
their fair share of space

Bloggo!

Door-to-door

religious nuts

Musical tastes
childhood
memories

Smoking
too
much

"the A list"

Coffee

Dreams


How to play:
1. Print out the randomly generated Blog Bingo (Bloggo) card and tick off these familiar topics as you come across them during your daily surfing.
2. When you get a row or a full house remember to shout "Bloggo!" as loudly as you can, no matter where you are.

(via riley dog)

Drankorgel
drankorgel
Wow! Ik had al van glas-orgels gehoord, maar een orgel met Guiness-flesjes als pijpen, dat is nieuw. Dit verklaart meteen ook waarom sommige organisten drankorgels worden genoemd.

Droomstrip
Slow Wave is a collective dream diary authored by different people from around the world, and drawn as a comic strip by Jesse Reklaw
slow wave
3.2.02

By the way
Volgend weekend gaat "Vrijen met dieren" in première en vangt een reeks van 13 voorstellingen aan. Er zijn nog plaatsen, dus u bent meer dan welkom om dit bijzonder knappe stuk van Stanny Crets te komen bekijken in Mechelen. Dat ik zelf meespeel is een bonus, zou ik zeggen :)

What's cooking
Wegens hoog bezoek vandaag (een bevriend bisschop namelijk) vanavond weer culinaire hoogstandjes ten huize van de schrijver dezes.

Verrassende vishapjes en champagne
Verse tomatensoep met pasta
Canneloni met ricotta, verse spinazie en zalm
Koffie en gebak


Wat we volgende week aan Prins Filip en Prinses Mathilde serveren hoort u later nog.

Ochtendmens
Ik was vroeger geen ochtendmens. Als het even kon, bleef ik tot 's middags in mijn nest liggen terwijl het huis zich al vulde met de geuren van het ontbijt. Ik werd wakker om 9:15 (met een knipogende dubbelpunt in het midden) en voelde het gewicht van het donsdeken op mijn lome, warme lichaam. Kussen opgeschud, omdraaien, verder sluimeren. Nu gaat dat niet meer. In het weekend word ik om 8 uur wakker en kan ik de slaap niet meer vatten, ook al is het donsdeken even zwaar en het bed veel groter. Gelukkig is de weekendkrant heel dik en kan ik terwijl de vogeltjes fluiten op mijn dooie gemak koffie zetten en ontbijt klaarmaken voor mijn geliefde.

Nu hoort u het ook eens van een ander
[...] Uren.Dagen.Nachten, which is in my opinion the best European blog, even if you don't speak Dutch.
Dat komt dus van een van de Weblog Awards-genomineerden.
1.2.02

Poëzie voor gevorderden
Een pantoum bestaat uit een veelvoud van vier regels. Het rijmschema is: A1B1A2B2 B1C1B2C2... X1A2X2A1. Dat lijkt wel wiskundige poëzie!

It's raining awards
brrrr
THE BLORGI AWARDS

[PS. I haven't actually won this one, I just like its title]

Weblogmeeting in de maak
Zijn er freaks onder u die eind augustus naar BLOGCON2002 in Las Vegas willen?

Handige handleidingen
Step 1: "I am writing a book."
Step 2: "I'm about half done."
Step 3: "I'm almost done."
-- How to Write a Book in Three Easy Steps

Sensaties
Nadat je iemand hebt leren kennen, kun je nooit meer terug naar het moment dat je elkaar voor de eerste keer zag, dat onschuldige moment, alleen zien.
Een ontmoeting van ogen die nog niet de tijd hebben gehad om te interpreteren, associëren, definiëren. Een moment, een fractie van een moment, zo kort dat er niet gedacht kan worden, net herinnerd, niet verlangd.
Het moment dat aan de geschiedenis voorafgaat.
Ik zet de tijd stil.
Twee ogen die stilhouden op mijn netvlies.
Alleen de ogen, de ogen zelf.
Hoe zal het verder gaan?
Is er een toekomst, een verhaal?
Is dit het begin van een avontuur?


-- Oscar van den Boogaard (vandaag in De Standaard Magazine)

GVD
Schrijf dan een boek. Laat het uitgeven. Word beroemd. Zeg in interviews dat het die twee aarsholletjes zijn die je zo woest maakten dat je ermee doorging. Kruip niet in een hoekje, W., er zijn mensen met minder talent die op een (virtueel) podium kruipen om hun baarlijke nonsens te verkondigen. Kwaliteit drijft alleen boven als hij in het water ligt, vergeet dat niet.

Zal ik je missen? Ik mis je nu al zoals ik Zidouta mis. Aan Retecool en Alt mis ik niks. Aan echte schrijvers en originele denkers des te meer.
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan