This page looks plain and unstyled because you're using a non-standard compliant browser. To see it in its best form, please upgrade to a browser that supports web standards. It's free and painless.

home · weblog · teksten · toneel · muziek · archief · mail
31.1.01

Geen idee waarom ik plots met "Ik hoor nog steeds geen biet" in mijn hoofd zit.


*hehehe* Freudian slippers en andere leuke marchandise van The Unemployed Philosopher's Guild.

Paul zette zijn koelkast op het net. En kijk nu: "The door is closed. The light is on."

Ik heb eigenlijk zin om een sneeuwman te maken, maar de winter lijkt alweer voorbij... :(

*ironie o ironie* Angst voor lange woorden schijnt Hippopotomonstrosesquippedaliofobie te heten, wat niet bepaald een kort woord te noemen is.

Goed om weten: al meer dan 1000 neologismen vonden hun plaatsje in dit pseudowoordenboek.
30.1.01

"Television, the drug of a nation, breeding ignorance and feeding radiation" Een tiener werd door zijn vriendje in de fik gezet en raakte zwaar verbrand bij het imiteren van een stunt die ze in het MTV-programma "Jackass" gezien hadden.

Voor masochisten die graag beledigd of vernederd worden is er deze vermakelijke Abuse-a-tron, "you feeble-minded, sewage biting, squid exploiting, aberrant promulgator of a diseased monkey" *hehe*

Cool voor Mac-lovers: een MacAquarium dat maar 128 bps gebruikt (bubbels per seconde).

Belangrijke tips voor webcamgebruikers die aan naakt poseren denken.

Vrouwen zijn twaalf keer zo radioactief als mannen en andere leugens uit Dave's Web of Lies, een databank met meer dan 3400 leuke leugens. Speciaal voor de stomende schokgolfsurfer ook deze: "The Befborstel edict of 1356 banished all ugly people from the provinces of Holland, Limburg and Zeeland (now parts of the Netherlands and Belgium). The descendents of these people were forced to move south and east, populating the area now known as Germany."

Vreemde musea op het internet: het Ijslands fallologisch museum bevat een collectie van penissen van inheemse zoogdieren. Kijk maar naar de foto's :)

*moehaha* Jesus Christ Superstore: putting the fun back into fundamentalism *S* (via Karma Universe)

Heerlijke nieuwe voorlichtingscampagnes rond veilig vrijen gepland. Met slogans als: "Vrijen zonder praten is kut'' (in de damestoiletten) en "Zeg dan iets, lul'' (bij de heren). Maar de centrale slogan is: "Doe je mond open voor je sekst'' (en ik denk dan: "dat ik hem erinsteek" erachteraan). De site "veilig genieten" is nog niet klaargekomen ondertussen :) [Tssss, hoe plat]

UPDATE: De site staat er ondertussen dus wel.

29.1.01

Zelden nog zo hard gelachen de laatste tijd: Re-Versed Lyrics heeft zich tot doel gesteld om bekende pop- en rocksongs met een christelijke invalshoek te herschrijven. Read 'm and weep: Smells like Holy Spirit is wel de ultieme vorm van ironie denk ik.

Gore had in het Witte Huis moeten zitten in plaats van G.W. Bush. Verbazend is het niet, wel schandalig natuurlijk dat de grootste zogezegde democratie geen sluitend kiessysteem hanteert.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik spacejesusunderwear.net als domeinnaam wat làng vind *S*.

Mirage is audiovisuele poëzie die middels een realvideo feedback loop door een gallerie zweeft. Bizar maar knap.

Wie herinnert zich die goeie oude tekstverwerkers nog? Haal je hart op met de leuke parodie Word Perhect en krabbel nota's op kasticketjes enz.

Ik word even niet goed van het lachen met deze referrer die naar UDN wijst: leuke foto's rijkswacht.


Je zal in de toekomst journalisten nog beter kunnen herkennen aan hun kledij als het van fabrikant Xybernaut afhangt. De man van zes miljoen (of andere bionische versies) als ideaalbeeld? (via NeTTies)


En als ik dan toch nog wat hints mag geven: ook "The Door" van Amerikaanse bluesman Keb' Mo' krijgt een mooi plaatsje in mijn lijstje favorieten.


Na een jaar twijfelen, wikken en wegen heb ik het dan toch over mijn hart gekregen om de (niet zo goedkope) cd-box Guilty: 30 Years Of Randy Newman te kopen. Maar het is de moeite, vrienden, om een van dé allerbeste songsmeden van de laatste decennia urenlang aan het werk te horen. Ik heb alvast een hele zondag genoten.

27.1.01

Gisteravond een feestje bij vrienden en stevig in de Mojito gevlogen :) Deze verfrissende cocktail is zowat de nationale drank in Cuba. Het was ook de favoriete drank van Ernest Hemingway die jarenlang in Havana woonde. Voor 1 glas: 5cl witte rum, sap van één citroen, een halve lepel suiker, ijsblokjes, spuitwater, muntblaadjes. Eerst de citroensap en de suiker laten oplossen in wat bruisend water. Gekneusde muntblaadjes toevoegen. Vervolgens de rum en ijsblokjes. Bijvullen met bruisend water. Roeren en versieren met een takje munt. Yummi.

Yay! blogvoices blijft bestaan, hoewel nog een paar dagen 'unavailable'

Vanmorgen in de krant een artikel dat me toch een beetje deed opkijken: het Russische ruimtestation Mir wordt - zoals ondertussen bekend is - gecontroleerd naar beneden gehaald en zal ergens (hopelijk in zee) op de 51° breedtegraad neerstorten. Laat België nu net op die breedtegraad liggen. Er bestaat dus een kans - zij het een kleine - dat als de jongens even niet opletten of slecht mikken, het ding bij ons crasht. Mooi de Mir Tracker in het oog houden dus.
26.1.01

Je kan tegenwoordig geen voetpad meer bewandelen zonder ondersteboven te worden gereden door een paar kinderen op zo'n metalen micro scooter. Er is gelukkig een oplossing voor al uw frustraties met dit heerlijk bloederige scooter death spelletje.

Yep, we gaan nog even door met deze Porn Star Name Generator. You can call me "Cockney Pierce" vanaf nu. Het zal wel.

Bizarre weetjes nr. 635 (*S*). Op zoek naar een goed afrodisiacum? Weg met oesters en champagne, kreeft en kaviaar. De geur van mozzarella en tomaat schijnt even efficiënt te zijn.

De Lego-fascinatie van sommige webloggers blijft groot. Deze prachtige wiskundige Legosculpturen wou ik u evenwel niet onthouden. (via l-rs.org)

Déogratias, een stripverhaal van landgenoot Jean-Philippe Stassen is op het stripfestival van Angoulême bekroond met de prestigieuze René Goscinny-prijs.

*hehe* Hi, I'm Knuckles (tenminste volgens deze mob name generator die ik bij de redelijk fantastische Coolio's vond).
25.1.01

MAANNACHT

De maan in geven onbedacht,
De maan is helemaal gesmolten
En laat in 't lichaam van de nacht
een zilverwitte holte.
De maan die tast de populieren aan
en de verloren daken
En tracht die tweede zachte maan
te water, aan te raken.

(Lieven Rens)

Op een dag als vandaag mag ik niet voorbijgaan aan het weekdicht weblog. Een zeer goed initiatief overigens. Voor de liefhebbers is er ook meander.

Dit Airboard moet megacool zijn om mee te gaan werken.

Tsjonge, de Belgische vlag ziet er opeens zo Duits uit?

Zoals de pagina's van een krant
in het gras langzaam om
slaan in de wind en het is de wind
niet, die dit doet

Zoals wanneer een deken in de avond
buiten, ligt alsof hij ligt
te slapen, en het is de deken
niet, zo

niets is het, niets dan de verdrietige
beweging van een hand, de weerloze
houding van een lichaam,

en er is geen hand, er is
geen lichaam, terwijl ik toch
zo dichtbij ben.

(Rutger Kopland)

DIT SUBLIEME

Tussen inktzwarte dennen
Ebt midwinterlicht

Binnen lichten kaarsen,
Stilaan dieper
In 't raam gebrand -

Je tong vonkt over
Mijn lichaam, je haar
Een warme valwind

Dit sublieme
Dat liefde was:

As, as

(Job Degenaar)

THEATER

Ik neem je mee
Achter het toneel
Waar de spelers kontknijpen
Kaarten
Beursberichten lezen
In het stof staren
Yoga doen
Hoesten achter hun hand.

Waar ze tussen twee levens staan
Geen enkele rol vervullen
En toch op hun plaats zijn.

Op die plek
Tussen opkomen en afschminken
Tussen dollen en douchen
Horen ook wij thuis.

Lichamen klaar om te verroeren
Monden open om te spreken
Maar nog niet…

(Remco Campert)

Vandaag is het Gedichtendag in Nederland en Vlaanderen. "Voor een dag van morgen" van Hans Andreus werd als favoriet gedicht van de Vlamingen uitgeroepen.

Wow, Uren.Dagen.Nachten krijgt zowaar een eervolle vermelding in het commentaar dat het aimabele blogjam heeft bij de nominaties voor de eerste bloggies. Hij/zij heeft trouwens een punt dat het jammer is dat de genomineerde Europese blogs (die uiteraard wel hun nominatie waard zijn, daar niet van) allemaal in het Engels geschreven worden. Ik had in elk geval ook der Schockwellenreiter en Le Temps Perdu genomineerd (om er maar wat te noemen).
24.1.01

Converse, de legendarische basketschoenenfabrikant legt de boeken neer. Ik zal mijn oude All Stars, iconen van mijn tienerjaren (*S*) dus waarschijnlijk niet meer kunnen kopen.
23.1.01

Volgens de Cowboy Bebop Character Selector moet ik mijn voornaam dringend veranderen in Spike. *hehe*

Al een paar weken doet een bijzonder kwalijke en racistische versie van de Kabouterdans van Kabouter Plop per e-mail de ronde. Er schijnt zelfs een MP3-versie van te bestaan. Het Antwerps parket zoekt nu de auteur.
PS. Hopelijk pakken ze de schrijver van het origineel ook 'en passant' op wegens gebrek aan goede smaak *S*

Adviesburo De Clown..... Voor alle ongevraagde adviezen vindt 'Uren.Dagen.Nachten' een goede naam voor een weblog. Ik neem dat als een compliment, komend van een clown.
22.1.01

Gisteren overigens ook een interessante documentaire gezien over Dogma95, het ondertussen haast zes jaar oude manifest/kuisheidsgeloften van de Deense filmmakers Lars Von Trier, Søren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring en Thomas Vinterberg.

"Ever danced with the devil in the pale moonlight?" Bush jr zien dansen met zijn dochter gisteren? Het arme kind had het niet onder de markt.

Dankzij Ludo staat hier geen onzin en moeten we niet de Playboy gaan kopen om een glimps van Big Betty op te vangen. Wij begrijpen het.

Daarstraks dus naar Mannen Op De Rand Van Een Zenuwinzinking gekeken en smakelijk gelachen.
20.1.01 19.1.01

Hell and Devil! Tuurlijk kan je je ziel verkopen op het internet. soulXchange, 's werelds eerste Soul 2 Soul Marketplace moedigt dat vrolijk aan. Allen daarheen. (Het ruikt hier vandaag naar solfer in plaats van Douwe Egberts *S*)

Dat je giraffen en andere dieren kan maken met een paar lange ballonnetjes, tot daar aan toe. Maar pornoscènes???

De liefhebbers van het Britse kookprogramma The Naked Chef (en daar reken ik mezelf bij) kunnen hier een leuk verklarend woordenboekje van Jamie Olivers 'slang' vinden plus een paar recepten en videofragmenten. Ik krijg er zowaar honger van...
18.1.01

Toeval of niet, in elk geval zou het wel telepathie kunnen zijn want Prolific vermeldt vandaag een schone site over het werk van Jeroen 'Hiëronymus' Bosch van wie u hier wat verderop een illustratie terugvindt.

Interessante nieuwsheadlines vandaag: "De harde porno was te zacht" en "Hard werken maakt gelukkig". Of er een verband is tussen de twee vist u zelf maar uit :)

Londen wil Trafalgar Square vrij van duiven en het hoopt dat de beesten, door ze almaar minder eten te geven, hun conclusies zullen trekken en weg zullen blijven. Yeah, right. Niks zo hardnekkig als een duif, dear friends. Misschien kan je ze nog beter afschieten. Pull !

Terzijde: deze interessante site over de theorie dat het leven uit de ruimte komt. The truth is ongetwijfeld out there.

Ze hebben de komende inauguratie van J.W.B. duidelijk nog niet verteerd. Zie: Dark Like America's Future.

*hmmmm* Lokale spion meldt plannen voor opening van een Spionagemuseum volgend jaar in Washingon.

Mein Gott, mein Gott, warum hast du ihm verlassen?

Arme Jörg, dat moet een zwaar kruis om dragen zijn geweest. BTW: gelukkig is de hel isothermaal :)
17.1.01

Leuk: een verjaardagsblog. Jammer dat de mijne nog zo veraf ligt. (via viewfromtheheart)

Meer eigennamenlinks vandaag dankzij Roel die betekenissen van voornamen van bloggers met elkaar in verband bracht en zo vaststelde dat Joeri "Bewerker van de aarde" betekent, net zoals Jordi. NVDR: ook Jörg is een variant (zie ook: behind the name. Al deze namen (Joris, Joeri, Jordi, Jörg etc) zijn eigenlijk hetzelfde als George dat op zijn beurt afgeleid is van het Griekse georgos, wat landbouwer betekent.

Kijk, dit soort service (NextBus) zouden ze voor mijn part dadelijk bij De Lijn (de Vlaamse busmaatschappij) mogen invoeren zie. Gisteren weer mijn aansluiting met de trein gemist omdat er een bus niet kwam opdagen.

Dankzij Karma Universe en Sopres weet ik hoe uniek ik ben zie :) Wist u dat er van de 5.013.576 mannen in België er 4.456 zijn die JOERI heten? De voornaam kende zijn hoogtepunt in 1975 met 227 geboortes, of 5,09% van het totale aantal. 90% van de mannen in België met de voornaam JOERI zijn geboren na 1971. Joeries aller lande, verenigt u!

Leuk dat de surreële schokgolfsurfer net citeert uit een bijzonder mooi koorwerk van Felix Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847) dat ook het koor waarin ik zing in het verleden al wel eens programmeerde: "Hor mein bitten" naar psalm 55,2-8 voor sopraansolo, koor en orkest (of orgel):

"Hör mein Bitten, Herr, neige dich zu mir, auf deines Kindes Stimme habe acht! Ich bin allein; wer wird mir Tröster und Helfer sein? Ich irre ohne Pfade in dunkler Nacht. Die Feinde,sie drohn und heben ihr Haupt: "Wo ist nun der Retter, an den ich geglaubt?" Sie lästern dich täglich, sie stellen uns nach und halten die Frommen in Knechtschaft und Schmach.
Mich faßt des Todes Furcht bei ihrem Dräun! Sie sind unzählige, ich bin allein; mit meiner Kraft kann ich nicht widerstehn, Herr, kämpfe du für mich, Gott, hör mein Flehn!
O könnt ich fliegen wie Tauben dahin, weit hinweg vor dem Feinde zu fliehn!
In die Wüste eilt ich dann fort, fände Ruhe am schattigen Ort."

> Voor een zelfverklaarde strenggelovige atheïst kent hij zijn psalmen wel :)

Hommeles in domeinnamenland. De domeinnaam dikvoormekaar.nl is door Andre van Duin Producties BV geclaimd als zijnde zijn merknaam. Onder dreiging van een rechtzaak en een dure advocaat heeft Dik voor Mekaar - contactbemiddeling aan van Duin toegegeven. Niet zonder slag of stoot, je leest alles over de acties op dikvoormekaar.tv.
16.1.01

Jordi doet me eraan denken dat het inderdaad al tien jaar geleden is dat de Golfoorlog uitbrak. Ik weet nog precies waar ik was: op mijn kot in Antwerpen. Memorabel was alleszins dat toentertijd overal tv met CNN erop werd geïnstalleerd op de universiteiten en hogescholen. En dat het van de koude oorlog geleden was dat de mensen nog eens écht bang waren voor het uitbreken van een heuse wereldoorlog. Soundtrack voor vanavond: "Bombs over Bagdad" van John Trudell op de uitstekende cd "A.K.A. Grafitti Man".

Het is al een héle collectie bloggende StorTroopers. Of hoe snel iets leuks de wereld rondgaat.

Existentiële vragen van de dag:
  1. Als je een smurf wurgt, welke kleur krijgt hij dan?

  2. Hoe zet men de bordjes met "Niet op het gras lopen" in de grasperken?

  3. Hebben analfabeten evenveel plezier aan lettertjes in de soep?

  4. Toen de mens ontdekte dat melk van koeien kwam, waarmee dacht hij dan dat hij bezig was?

  5. Als Amerikanen rijst gooien op huwelijken, gooien Chinezen dan hot-dogs?

  6. Waarom droegen kamikaze piloten helmen?

  7. Als een woord verkeerd gespeld stond in het woordenboek, zouden we dat dan ooit weten?

  8. Waarom is "afkorting" zo een lang woord?

  9. Als de meest auto-ongelukken gebeuren in een straal van vijf kilometer rond de woning, waarom gaat iedereen dan geen tien kilometer verder wonen?

  10. Hoe merk je dat de onzichtbare inkt op is?

  11. Waarom heeft Noah die twee muggen niet doodgemept?

  12. Als konijnenpootjes geluk brengen, wat gebeurde er dan met dat konijn?

  13. Een boterham landt altijd met de beboterde kant naar beneden. En kat landt altijd op haar poten. Wat gebeurt er als je boter op de rug van een kat smeert?

  14. Welke sadist kwam er op het idee om een "s" in het woord "lispelen" te steken?

  15. Als de mens afstamt van de apen, waarom zijn er dan nog apen?

  16. Als onze knieën andersom zaten, hoe zouden stoelen er dan uit zien?

  17. Waar haalde Van Dale de definities voor zijn woordenboek?

  18. Krijgen werknemers van Lipton ook een koffiepauze?

  19. Hoe weet een thermos of de drank koud of warm moet blijven?

  20. Hoe zorgt men ervoor dat herten aan die verkeersborden oversteken?

  21. Waarom krimpen schapen niet als het regent?

  22. Waarom kan je geen ander woord maken met de letters van "anagram"?

  23. Als het vandaag nul graden is, en het wordt morgen twee keer zo koud, hoeveel graden is het dan morgen?

  24. Waarom moet het deksel van een doodskist dichtgenageld worden?

  25. Als er niets aan de anti-aanbaklaag kan plakken, hoe krijgen ze de anti-aanbaklaag dan aan de pan?

  26. Wat tellen schapen als ze niet kunnen slapen?

  27. Waarom is er geen ander woord voor synoniem?

  28. Wat gebeurde er met de eerste 6 "Up's"?

  29. Waarom staat het woord "woordenboek" in het woordenboek?

  30. Zwemt een eend met één poot in cirkeltjes?

  31. Hoe zorgt iemand die rekken verkoopt er voor dat zijn winkel niet leeg lijkt?

  32. Olijfolie komt van olijven. Waar komt babyolie dan vandaan?

  33. Als een taxi je achteruit rijdend naar huis brengt, moet de chauffeur je dan betalen?

  34. Als je probeert te falen en je slaagt, wat van de twee heb je dan gedaan?

  35. Als je in een voertuig zit dat beweegt tegen de snelheid van het licht, wat gebeurt er dan als je de koplampen aansteekt?

  36. Geven crematoria korting voor een brandslachtoffer?

  37. Als een blinde naar het toilet gaat, hoe merkt hij dan dat hij klaar is met zijn achterwerk af te vegen?

  38. Waarom plakt lijm niet aan de binnenkant van de tube?

101 manieren om doodskisten anders te gebruiken. Als sauna bijvoorbeeld, of als bunker.

*haha* Hoe breek je een computer af in vijf geïllustreerde lessen. Met een hamertjeuh, een zaagskeuh en een beiteltjeuh ongetwijfeld.

Hoezo een kutdag? Stralend winterweer zult u bedoelen?

We blijven in de mensenrechtensfeer met de decoratie voor Sting die met "They Dance Alone" de schending van de burgerrechten tijdens de Pinochet-dictatuur aankloeg.

Helen Razer van Feline Transfer Protocol roept op tot aandacht voor de problemen van de Naga, een volk van 3 miljoen mensen dat op de grens tussen India, China en Birma (Myanmar) leeft en - zoals de Tibetanen - sterk onderdrukt wordt. Je kan ook meer info vinden bij de Naga Vigil Human Rights Group, als u dat zou willen tenminste.
15.1.01

*damdabadamdabadamdabadam* Bonanzààààà, het nieuwe tijdschrift van Woestijnvis zal allicht geen www.bonanza.be-site hebben. Een Amsterdammer ging er namelijk mee lopen.

Een goed idee: iedereen die met nieuwjaar weer eens Goede Voornemens had (en ze de dag erna weer om welke reden dan ook opblies), kan op deze site support vinden om ze om te helpen zetten in daden. Je krijgt een jaar lang e-mails die je moeten motiveren en helpen. Ik zal me eens wat goede voornemens maken zie.

Zidouta heeft een site gevonden over Betty Blue (37°2, Le Matin) naar de boeken van Philippe Djian met Béatrice Dalle en Jean-Hughes Anglade als Betty en Zorg. Zowaar al meer dan 10 jaar een van mijn favoriete films en absolute aanrader qua weemoedige soundtrack voor lente- en zomeravonden.
13.1.01

Hé, leuk: Adflip is een site met een behoorlijk archief van print-advertenties uit de jaren '40 tot '90. Leuk om eens door te bladeren. (uit NeTTies)
12.1.01

De witte bikini die actrice Ursula Andress droeg in de eerste James Bond-film Dr. No wordt in februari geveild door Christie's. Verwachte opbrengst: 50.000 pond! Hopelijk is 'ie "shaken, not stirred" :)

Ik wens de serieuze schokgolfsurfer (die weliswaar met vakantie is tot volgende dins) een koffiepauze met God toe. Cheers, mate :)

Nu we het toch over Zuid-Afrika hebben: nog eens "Bloudruk" van Johannes Kerkorrel opgezet.

"Japie my Skapie", "Jakob Regop" of "Bobbejaan klim die Berg" zijn allemaal condooms van het Zuid-Afrikaanse Jack-in-the-Box. Nie vir sissies nie :)
De site warning die je te zien krijgt is op zich al geld waard: "Mense wat allergies is vir die kleur pienk, Dalmation honde, nie die verskil tussen 'n webwerf en 'n werfhoender ken nie, asook lede van die fashion-polisie moet asseblief onmiddelik hierdie werf verlaat. Julle word dan ook gevonnis tot 'n oordosis Britney Spears vir die res van julle lewens."

Servicebericht: Voor diegenen die op zoek naar de site van De Nachten waren of zijn en dan bij mij terechtkwamen: de url is DeNachten.com. Niet dat u hier per sé weg moet hoor...

Jesus and Satan were having an ongoing argument about who was better on his computer. They had been going at it for days, and God was tired of hearing all of the bickering. Finally God said, "Cool it. I am going to set up a test that will run two hours and I will judge who does the better job." So, Satan and Jesus sat down in front of their keyboards and typed away. They moused. They did spreadsheets. They wrote reports. They sent faxes. They sent e-mail. They sent out e-mail with attachments. They downloaded. They did some genealogy reports. They made cards. They did every known job. But ten minutes before their time was up, lightning suddenly flashed across the sky, thunder rolled, the rain poured and, of course, the electricity went off. Satan stared at his blank screen and screamed every curse word known in the underworld. Jesus just sighed. The electricity finally flickered back on, and each of them restarted their computers. Satan started searching frantically, screaming "It's gone! It's all gone! I lost everything when the power went out !" Meanwhile, Jesus quietly started printing out all of his files from the past two hours. Satan observed this and became irate. "Wait ! He cheated, how did he do it?" God shrugged and said, "Jesus Saves." [PS: Kijk ook eens naar de andere Gadgets for God]
11.1.01

Hoe kon ik dit gemist hebben? Gitaarbouwer Gibson heeft besloten om de 2000e verjaardag van de geboorte van Jezus te vieren met het bouwen van een bijzonder exemplaar. Wars van alle nobele intenties en muzikale kwaliteiten: wat een lelijk ding zeg!


> Klik voor vergroting <

Sla me met berkentwijgen en noem me Sissy, maar ik heb naar VTM gekeken en af en toe zelfs gelachen. "Debby en Nancy, laid knight" is de bijwijlen hilarische show waarin Peter Van Den Begin en Stanny Crets hun donkerste vrouwelijke kant laten zien. Het deed me eigenlijk dadelijk denken aan Ruby Wax, Dame Edna en Yvonne & Yvette eigenlijk, waarmee ze zich in goed gezelschap zouden bevinden.

10.1.01

Stonehenge zoals het er vandaag bijligt zou vooral zowat honderd jaar geleden vorm hebben gekregen. Niet getreurd: je kan natuurlijk ook je eigen Stonehenge bouwen.

Verbijsterend: hier kan je berekenen hoe groot de zogenaamde bio-ecologische voetafdruk is die jij als individu op deze wereld nalaat. Ik schrok wel even toen bleek dat er zowat 7 keer de beschikbare aardoppervlakte nodig blijkt te zijn voor het onderhouden van mijn levensstandaard. Misschien is dat idee van die professor Markl (zie gisteren) toch niet zo gek...

Wel, nooit gedacht dat een vliegend varken zo'n leuk geschenk zou kunnen zijn (om te zwijgen van het skieënde schaap). Mijn verlanglijstje voor kerst 2001 is bij deze aangevuld... (ja, je moet er vroeg bij zijn tegenwoordig *S*)

Britney Spears werd uitgeroepen tot slechtst geklede vrouw in 2000. Wàt? Had ze dan kleren aan?

Linkback lijkt me leuke informatie op te leveren, dus sluit ik me aan.
9.1.01

Hij eet nu compote met pensen met een gouden lepeltje: Oud-premier Paul Vanden Boeynants overleden. We zullen nu wellicht nooit weten wie VDB destijds ontvoerde en waarom. {De herinnering aan dit memorabele feit staat gelukkig nog steeds op single: "Qui m'a enlevé" (door de illuster onbekende new beat groep Sound Of Belgium)} En ook over de befaamde Roze Balletten zal allicht nog een hartig woordje gesproken worden.

Hé, Jörg, ik mag toch blijven als die vier miljard andere mensen "verwijderd" worden? Of hoe ziet bioloog prof. Hubert Markl van het Max Planckinstituut dat?

Als er weer eens discussie is over wie er nu weer Bob moet zijn, brengt een potje Shotgun ongetwijfeld soelaas. Lijkt me een even leuk spelletje als wachtend aan een verkeerslicht allemaal uit de auto stappen, een rondje rond de wagen lopen en terug instappen.


Onze koffie-special van vandaag zijn 25 icoontjes voor onze Mac-man.

Maansverduistering vanavond. En nu maar hopen dat de hemel helder is zodat we er wat van kunnen zien. Ondertussen hebben researchers van British Telecom naar het schijnt ontdekt dat met volle maan er duidelijk meer getelefoneerd en geïnternet wordt.

Meer referrerfun: om één of andere reden is "brigitta callens naakt" één van de meer populaire queries die naar Uren.Dagen.Nachten leiden.
8.1.01

Minister Durant heeft een plan: de NMBS moet 50 procent meer reizigers vervoeren in 2010. Daartoe gaat ze waarschijnlijk haltes die in de voorbije paar jaar zijn afgeschaft terug openen, nieuwe tunnels onder Brussel graven en meer treinen inzetten. Mooi. Dan staan we binnenkort in de file ook op het spoor.

53 miljoen hits per maand of zo'n 600 miljoen pelgrims in 2000 gingen (voor een keer niet te voet) naar het Vaticaan maar surften eens langs de officiële site van het Jubeljaar. Of ze on line aflaten kregen weet ik niet. Mijn eigen site moet het ondertussen met veel minder bezoek stellen :)

Gisteren eindelijk nog eens naar de cinema. Dat was, denk ik, al meer dan een jaar geleden. We zijn in de Plaza, een zeer pittoresk oud zaaltje in Duffel, zo'n bioskoop met rood beklede zetels waar het doek nog opengaat wanneer de film begint, waar ze de film nog onderbreken voor een pauze, waar Dolby Surround of THX Sound System geen voet aan grond krijgt, naar de uitstekende verfilming van Willem Elsschots Lijmen / Het Been gaan kijken. Ik ben er zeker van dat de film in een Kinepolisachtig complex veel minder te genieten zou geweest zijn maar ik raad hem van harte aan.
6.1.01


Wat is dat toch met die Britten? Na de gewraakte Opium-reclame met de voluptueuze Sofie Dahl, wordt nu ook een advertentie van queercompany.com in de ban geslagen. En dat terwijl het toch gewoon een mooie foto is, of niet?
5.1.01


Stem op de beste song uit een selectie van 45 Belgische artiesten voor de ZAMU Music Awards. Moeilijke keuze overigens.
4.1.01

Onder de noemer 'bijzonder wetenschappelijk onderzoek' serveren we u vandaag gaarne volgend rapport waaruit blijkt dat sopranen (Cantatrix sopranica L.) gillen wanneer ze bekogeld worden met tomaten. (Ik vraag me af waarom *S*)

358 jaar geleden werd Isaac Newton geboren. Ongetwijfeld een memorabele dag voor alle Apple-fans :)

Macho's aller lande: iedereen kan leren flirten.
3.1.01

Van Arthur C. Clarke gesproken: in Seattle staat sinds begin dit jaar opeens een mysterieuze monoliet (kon niet weerstaan aan de alliteratie, het lijkt wel een Suske & Wiske-album).

Zou dit écht zijn? Encounter 2001 heeft als doel een ruimteschip te bouwen er pakketjes DNA mee te sturen. Iedereen mag meedoen. Arthur C. Clarke (de auteur van o.a. 2001 A Space Odyssey) heeft al een foto en wat haar afgestaan om mee te sturen. Nog afgezien van de vraag wat Vreemde Intelligenties ergens out there zouden moeten doen met al dat DNA vraag ik me af of het idee dat een gekloonde versie van al dat genetisch materiaal ook nog eens terug zou kunnen komen wel zo aanlokkelijk is...

Het mag dan al wel gedooid hebben, Star Trek on ice gaat rustig verder :)

Jieha! De nieuwe Moral Order die David McNamara voorstelt is werkelijk hilarisch, al vrees ik dat hij het echt meent. Ik denk dat deze jongen die zichzelf de Anti-Porn Guy noemt dringend hulp nodig heeft eerlijk gezegd.


Mijn naam in het Chinees is Kong Jingrui.
2.1.01

Deze lijst geeft je een idee hoe groot sommige getallen zijn of waarvoor ze staan. Bijvoorbeeld: 5 Megabyte is gelijk aan het complete werk van Shakespeare of 30 seconden video van tv-kwaliteit. (Of hoe het werk van de bard in het niets verzinkt)

Vreemd. Ik wist zelfs niet dat er zoiets bestond als een hondenhoroscoop.

Qua sterk verhaal kon dit eigenlijk wel tellen: Noorwegen blijkt een jaar achter te lopen op de rest van de wereld, tenminste een aantal nieuwe treinen die nu pas door de Y2K-bug getroffen worden. En ik die dacht dat alleen bij ons de treinen nooit op tijd reden?

Heeft er eigenlijk überhaupt iemand naar De Bus gekeken? Of is dat teveel leedvermaak?

"And the nominees for the First Annual Weblog Awards are..." Vul zelf maar in. Wel een beetje veel categorieën vind ik. (geript van prolific)

Het regent vandaag nieuwe blogs: Chez Lubacov. Luba bekent: "Ik woon in Antwerpen. Ik ben Nederlander." Wij leven met hem mee want de combinatie is duidelijk niet makkelijk. (gespot via smoel)

Dit is een droom voor elke koffieliefhebber: je koffiezet on line volgen zonder webcam. Software (koffie?) vrij te verkrijgen. (via linda's log)

Goede voornemens #24: een nieuwe look implementeren :)

2001 is goed begonnen: Sikkema is terug (or is he?) en ook tripleee en babelog vinden een plaatsje in de lijst rechts.
© 2000-2007 Joeri Cornille
Design : Book of Styles · random headers : karma · hosting : middernacht · Powered by Blogger · comments by HaloScan